ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Πουλούσαν ελεύθερα τουρκικό ενεργειακό ποτό με… βιάγκρα! – Το απέσυρε ο ΕΦΕΤ λόγω «επικινδυνότητας»

Περιέχει την ουσία Sildenafil citrate η οποία πρόκειται για φαρμακευτική δραστική ουσία

Πουλούσαν ελεύθερα τουρκικό ενεργειακό ποτό με… βιάγκρα! – Το απέσυρε ο ΕΦΕΤ λόγω «επικινδυνότητας»

Ο ΕΦΕΤ, ανακοίνωσε πώς ανακαλεί από την αγορά ένα τουρκικό ενεργειακό ποτό λόγω «επικινδυνότητας», καθώς βρέθηκε σε αυτό η ουσία σιλδεναφίλη, η οποία είναι η βασική ουσία του βιάγκρα, όπως αναφέρεται στον «Γαληνό»

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ανακαλεί το ενεργειακό ποτό «48 hours gold –Ginseng», συσκευασία 150ml, αφού βρέθηκε σε αυτό σιλδεναφίλη, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη, καθώς το συγκεκριμένο φάρμακο δίνεται κατόπιν ιατρικής συνταγής. 

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια ελέγχου στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “48 hours gold –Ginseng Drink”, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 25.08.23, συσκευασία 150ml, το οποίο εισάγεται από την Τουρκία από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΟΚΑ Ε.Ε.-TWINS TRADE» που έχει έδρα Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλιού Σπάτων, Περιοχή Βούλια-Προκαλήσι.

Το προϊόν διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (E.O.Φ.) ότι περιέχει την ουσία Sildenafil citrate (σιλδεναφίλη) η οποία πρόκειται για φαρμακευτική δραστική ουσία.

Με βάση το αποτέλεσμα της εργαστηριακής ανάλυσης το τρόφιμο χαρακτηρίζεται ως ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ, διότι η συγκεκριμένη ουσία δεν είναι επιτρεπόμενη για χρήση σε τρόφιμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».

Η σιλδεναφίλη είναι δραστική χημική ουσία, που αναπτύχθηκε ως αναστολέας της φωσφοδιεστεράσης 5 (PDE5) και η οποία πωλείται ως φάρμακο με την ονομασία βιάγκρα, μεταξύ άλλων, κυρίως για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, καθώς επίσης και της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας στις γυναίκες. Λαμβάνεται από το στόμα ή με ενδοφλέβια ένεση σε φλέβα.

Η έναρξη είναι συνήθως εντός 20 λεπτών και διαρκεί περίπου 2 ώρες . Η ανακάλυψή της έγινε στην Ουαλία με εντελώς τυχαίο τρόπο.

Να θυμίσουμε ότι τα βιάγκρα τα παράγει η εταιρεία Pfizer. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.