Πρώτες βοήθειες: Δείτε τι να κάνετε αν εσείς ή κάποιος δικό σας πάθει θερμοπληξία

Το άτομο βιώνει κόπωση ως αποτέλεσμα της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και του όγκου του αίματος

Πρώτες βοήθειες: Δείτε τι να κάνετε αν εσείς ή κάποιος δικό σας πάθει θερμοπληξία

Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως κάποιος με θερμοπληξία μπορεί να αισθάνεται άρρωστος, να έχει τάσεις λιποθυμίας και να ιδρώνει σε μεγάλο βαθμό.

Η θερμοπληξία είναι όταν ένα άτομο βιώνει κόπωση ως αποτέλεσμα της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και του όγκου του αίματος.

Είναι μια κατάσταση που προκαλείται από την απώλεια των υγρών και των αλάτων του σώματος μετά την έκθεση σε θερμότητα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Θερμοπληξία: Πρώτες βοήθειες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν υποψιάζεστε ότι κάποιος έχει θερμική εξάντληση, ακολουθήστε τις συμβουλές που περιγράφονται παρακάτω:

  • Βάλτε τον να ξεκουραστεί σε ένα δροσερό μέρος, ιδανικά σε ένα δωμάτιο με κλιματισμό ή, αν αυτό δεν είναι δυνατό, κάπου στη σκιά.
  • Δώστε του να πιει υγρά, όπως νερό ή ένα αθλητικό ποτό. Συνεχίστε να του δίνετε λίγο-λίγο υγρά μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα (συνήθως μέσα σε 2-3 ώρες).
  • Μην του δώσετε ποτά με αλκοόλ ή καφεΐνη, διότι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της αφυδάτωσης.
  • Χρησιμοποιήστε δροσερό νερό (όχι κρύο) στο δέρμα τους. Εάν είναι εφικτό βάλτε τους να κάνουν ένα δροσερό ντους ή μπάνιο, αλλιώς μουλιάστε μια μπλούζα σε δροσερό νερό και δώστε τη να την φορέσουν.
  • Χαλαρώστε τα ρούχα τους και βεβαιωθείτε ότι μπορούν να αναπνέουν ελεύθερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.