ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Του εμφύτευσαν συσκευή στον εγκέφαλο για να κόψει τις ναρκωτικές ουσίες

Του εμφύτευσαν συσκευή στον εγκέφαλο για να κόψει τις ναρκωτικές ουσίες

Μπορεί ο Μπιλ Γκέιτς να έχει σχέδια για αντιϊκά τσιπάκια και ο Ελον Μασκ για τσιπάκια στον εγκέφαλο, αλλά στην Ισπανία ήδη έχει γίνει επέμβαση με τσιπάκι σε εγκέφαλο: Ένας άνδρας εθισμένος στα ναρκωτικά υπεβλήθη σε πρωτοποριακή επέμβαση τοποθέτησης ενός εμφυτεύματος στον εγκέφαλό του, το οποίο θα τον βοηθήσει να σταματήσει τη χρήση των ουσιών.

Η επέμβαση έγινε σε νοσοκομείο της Σανγκάης στην Κίνα και είναι η πρώτη φορά που γίνεται κλινική δοκιμή της μεθόδου που στοχεύει στο να βοηθήσει τους χρήστες μέσω «βαθιάς εγκεφαλικής διέγερσης».

Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει η Sun, τοποθέτησαν σε ειδικό σημείο του εγκεφάλου μία συσκευή που μοιάζει με βηματοδότη και προκαλεί ηλεκτρικές διεγέρσεις σε επιθυμητά μέρη του.

Ο Yan, ο πρώτος ασθενής που υποβλήθηκε στην πρωτοποριακή, αλλά ακόμη πειραματική επέμβαση, είπε πως η χειρότερη στιγμή είναι αυτή που σου τρυπούν το κρανίο.

Ο εθισμός του στα ναρκωτικά κόστισε στην οικογένειά του μία ολόκληρη περιουσία, αλλά οι επιστήμονες ελπίζουν πως με αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο θα βοηθήσουν τόσο αυτόν όσο και πολλούς άλλους να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους.

Έχουν περάσει έξι μήνες από την επέμβαση και ο Yan δηλώνει πως δεν έχει πάρει καθόλου ναρκωτικά.

Χαρακτηρίζει μαγικά τα ηλεκτρόνια που έχει στο κεφάλι του και τονίζει: «Ελέγχει τη χαρά, τη λύπη, το πένθος και την ευχαρίστηση».

Πρωτοποριακή μέθοδος
Η μέθοδος της βαθιάς διέγερσης του εγκεφάλου είναι μία θεραπεία που χρησιμοποιείται εδώ και μεγάλο διάστημα σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα, πλέον όμως ρίχνεται δυναμικά και στον πόλεμο κατά των οπιοειδών.

Ο Yan τόνισε πως οι γιατροί του είπαν πως το χειρουργείο δεν ήταν καθόλου επικίνδυνο.

«Αλλά, αγχώθηκα και πάλι», σημείωσε. «Είναι η πρώτη φορά που υποβλήθηκα σε χειρουργείο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρότι ο γιατρός του τον διαβεβαίωσε για την ασφάλειά του, υπάρχουν κίνδυνοι για τον ασθενή, όπως το να πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία, να πάθει κρίσεις επιληψίας, κάποια μόλυνση κ.α.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.