ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κοντά στους 1.200 μαχητές του ISIS βρίσκονται στις Φιλιππίνες (φωτό, βίντεο)

Κοντά στους 1.200 μαχητές του ISIS βρίσκονται στις Φιλιππίνες (φωτό, βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος μετρά περίπου 1.200 μαχητές στις Φιλιππίνες, εκ των οποίων αλλοδαποί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας Ριαμιζάρντ Ριακούντου στη διάρκεια μιας διεθνούς διάσκεψης για την ασφάλεια.
Την ώρα που συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στο νησί Μιντανάο μεταξύ του στρατού των Φιλιππίνων και των ισλαμιστών ανταρτών που έχουν δηλώσει πίστη στο ΙΚ, ο Ριακούντου κάλεσε από το ετήσιο φόρουμ Διάλογος του Σάνγκρι-Λα στη Σιγκαπούρη να υπάρξει περιφερειακή συνεργασία για την αντιμετώπισή τους.
«Ενημερώθηκα χθες το βράδυ ότι υπάρχουν περίπου 1.200 μέλη του ΙΚ στις Φιλιππίνες, μεταξύ των οποίων περίπου 40 από την Ινδονησία», εξήγησε.
Η τρομοκρατική απειλή, περιλαμβανομένης της επικείμενης επιστροφής εκατοντάδων τζιχαντιστών από τη νοτιοανατολική Ασία στις χώρες τους αφού πολέμησαν στο πλευρό του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ, είναι ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματα που συζητήθηκαν στη διάρκεια αυτής της τριήμερης διάσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις.
Εκατοντάδες ισλαμιστές μαχητές έχουν καταλάβει και εξακολουθούν να κρατούν την πόλη Μαράουι, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι, στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων, από τις 23 Μαΐου οπότε οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να συλλάβουν τον επικεφαλής τους Ισνιλόν Χαπιλόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.