ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιράκ: 12 Νεκροί από επίθεση καμικάζι στην Μοσούλη

Ιράκ: 12 Νεκροί από επίθεση καμικάζι στην Μοσούλη

Ένας ισλαμιστής καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσα σε αμάχους που διέφευγαν από την παλιά πόλη της Μοσούλης, όπου οι ιρακινές δυνάμεις ανακαταλαμβάνουν εδάφη από τους τζιχαντιστές, ανακοίνωσαν αξιωματικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 12.

«Δεχθήκαμε 12 νεκρούς και περισσότερους από 20 τραυματίες στο νοσοκομείο εκστρατείας μας, ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμεντ Χάσεμ, ένας ιρακινός στρατιωτικός γιατρός.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Μασάχντα, που βρίσκεται στην παλιά πόλη.

«Ο καμικάζι διείσδυσε σε μια ομάδα εκτοπισμένων και ανατινάχθηκε ανάμεσά τους, πριν φθάσουν στα στρατεύματά μας», πρόσθεσε, καθώς η περιοχή όπου έγινε η επίθεση δεν θεωρείται πλήρως ασφαλής.

Χιλιάδες άμαχοι έχουν διαφύγει από την παλιά πόλη της Μοσούλης αφότου οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Κυριακή την επίθεσή τους εναντίον της τελευταίας περιοχής που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες, ενώ οι ιρακινές δυνάμεις προωθούνται μέρα με τη μέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.