Δεν κάνει πίσω ο Κιμ Γιονγκ Ουν: «Δεν σταματάμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα – Η τελική καταστροφή θα είναι αυτή των ΗΠΑ»

Δεν κάνει πίσω ο Κιμ Γιονγκ Ουν:  «Δεν σταματάμε το πυρηνικό μας πρόγραμμα – Η τελική καταστροφή θα είναι αυτή των ΗΠΑ»

Απάντηση στις ΗΠΑ έδωσε η Βόρεια Κορέα αναφορικά με τις δοκιμές των βαλλιστικών της πυραύλων και του πυρηνικού της προγράμματος, προαναγγέλλοντας νέες δοκιμές και αποκαλώντας τις ΗΠΑ ένας «πυρηνικό εγκληματία» απειλώντας ταυτόχρονα με τη «οριστική και τελική καταστροφή».

«Αν και ο Τραμπ και η παρέα του συναγωνίζονται μεταξύ τους στο ποιος θα φωνάξει περισσότερο για την επιβολή όλο και μεγαλύτερης πίεσης στην Βόρεια Κορέα, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια θλιβερή απελπισία αυτών που έχουν αναστατωθεί από τη δύναμη της μεγάλης Κορέας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο της η κρατική εφημερίδα και όργανο του ΚΚ της Κορέας Rodong Sinmun.

Αφού στο άρθρο αναφέρονται οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, του υπουργού Άμυνας και άλλων για να το πάγωμα των δοκιμών η εφημερίδα συνεχίζει:

«Οι ΗΠΑ δεν δικαιούνταν να ομιλούν για πυρηνικές απειλές από άλλα κράτη καθώς είναι οι ίδιες ένας πυρηνικός εγκληματίας, οι οποίες πρώτες στον κόσμο προκάλεσαν πυρηνική καταστροφή αλλά και συνεχίζουν να απειλούν άλλες χώρες με τη χρήση πυρηνικών».

Και συνεχίζει το άρθρο της Rodong Sinmun:

«Είναι αυταπόδεικτο ότι η Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να σταματήσει να ενισχύει την πυρηνική της αποτροπή, ιδιαίτερα κάτω από τις παρούσες ζοφερές συνθήκες όπου κανείς δεν γνωρίζει πότε ένα πυρηνικός πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ θέλουν να εξοντώσουν την DPRK με πυρηνικά» για να καταλήξειλέγοτνας τα εξης:

«Οι επίμονες κινήσεις των ΗΠΑ με στόχο το ξέσπασμα μιας πυρηνικής σύρραξης στην περιοχή θα σημάνει και το οριστικό τους τέλος».

Την Πέμπτη ΗΠΑ και Νότια Κορέα πραγματοποίησαν πτήσεις επίδειξης ισχύος με 4 F-35B των Πεζοναυτών από την Ιαπωνία, δύο B-1Β συνοδευμένα από μαχητικά F-15K της νοτιοκορεατικής Αεροπορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.