ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γερμανία: Μοιράζουν ταμπλέτες ιωδίου υπό το φόβο πυρηνικού ατυχήματος στο Άαχεν

Γερμανία: Μοιράζουν ταμπλέτες ιωδίου υπό το φόβο πυρηνικού ατυχήματος στο Άαχεν

Δισκία ιωδίου διανέμουν από σήμερα οι αρχές της γερμανικής πόλης Άαχεν στους πολίτες καθώς η εγγύτητα της πόλης με έναν παλαιό βελγικό πυρηνικό αντιδραστήρα εγείρει φόβους για την υγεία του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, στο πυρηνικό εργοστάσιο Tihange που βρίσκεται στο Βέλγιο κι απέχει μόλις 70 χιλιόμετρα από την γερμανική πόλη, έχουν εντοπιστεί ρωγμές σε διάφορα τμήματά του, όπως αποκάλυψαν πρόσφατα βελγικά ΜΜΕ. Για το λόγο αυτό, οι τοπικές αρχές της πόλης Άαχεν έλαβαν προληπτικά μέτρα.

Προτεραιότητα έχουν τα παιδιά και οι θηλάζουσες μητέρες , όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Ξεκινώντας από σήμερα, οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν ταμπλέτες ιωδίου μέσω ίντερνετ έτσι ώστε να είναι πανέτοιμοι σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,είθισται τα δισκία ιωδίου να αποθηκεύονται σε κεντρικό μέρος και να διανέμονται μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, ο Μάρκους Κρέμερ , δημοτικός σύμβουλος στο Άαχεν,υπεύθυνος σε θέματα περιβάλλοντος, έσπευσε να επισημάνει ότι, οι αρχές προέβησαν σε αυτή την κίνηση γιατί, σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος στον βελγικό πυρηνικό αντιδραστήρα Tihange, δεν θα γινόταν αρκετά γρήγορα η διανομή των δισκίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γι’ αυτό και είχαμε την ιδέα να διανείμουμε εκ των προτέρων δισκία ιωδίου στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.