ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιράν: Προχώρησε σε δοκιμή πυραύλου μέσου βεληνεκούς αγνοώντας τις «συστάσεις» των ΗΠΑ- Δείτε την εκτόξευση (βίντεο)

Ιράν: Προχώρησε σε δοκιμή πυραύλου μέσου βεληνεκούς αγνοώντας τις «συστάσεις» των ΗΠΑ- Δείτε την εκτόξευση (βίντεο)

Με το ζήτημα των δοκιμών της Β.Κορέας να λαμβάνει διαστάσεις μείζονος διεθνούς κινδύνου, σειρά είχε το Ιράν για να «ταράξει» τα νερά. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η σιιτική υπερδύναμη της Μέσης Ανατολής είχε καταφανώς ρίξει τους τόνους, πετυχαίνοντας την άρση των περισσοτέρων κυρώσεων.

Ειδικότερα, το Ιράν προχώρησε στη δοκιμή ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς, μια ημέρα μετά την παρουσίασή του σε στρατιωτική παρέλαση στην Τεχεράνη.

Τις εικόνες της δοκιμής του πυραύλου τύπου Khoramshahr μετέδωσε, μάλιστα, η ιρανική τηλεόραση.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του προέδρου του Ιράν, Χασάν Ροχανί, ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να ισχυροποιήσει τις πυραυλικές της ικανότητες αγνοώντας όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Τεχεράνη από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε δεν διευκρινίζεται πού διεξήχθη η δοκιμή για την οποία είχαν προειδοποιήσει Ιρανοί αξιωματούχοι από την Παρασκευή.

Η πρώτη εμφάνιση του πυραύλου Khoramshahr έγινε σε παρέλαση για την επέτειο από τον οκταετή πόλεμο του Ιράν κατά του Σαντάμ Χουσεΐν που ξεκίνησε το 1980.

Ιρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το βεληνεκές του πυραύλου είναι της τάξης των 2.000 χλμ. και ότι μπορεί να μεταφέρει πολλαπλές κεφαλές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.