ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Βρετανία: Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς σε μουσείο του Λονδίνου – 11 τραυματίες (φωτό, βίντεο) (upd)

Βρετανία: Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς σε μουσείο του Λονδίνου – 11 τραυματίες  (φωτό, βίντεο) (upd)

[Ανανέωση 19:50] Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λονδίνο της Βρετανίας όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε περαστικούς έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν μέσω Τwitter ζητεί να μην πλησιάζουν στην περιοχή οι πολίτες.

“Υπάρχουν τραυματίες από το περιστατικό στο South Kensington. Ένας άντρας έχει συλληφθεί από τις Αρχές. Βρίσκομαι σε στενή επαφή και ενημερώνομαι από την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης” γράφει.

Οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες να απομακρυνθούν την περιοχή και να μην πλησιάζουν στο σημείο. Ακολουθήστε το @metpoliceuk για να ενημερώνεστε σχετικά, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό.

——————————————————

Όχημα έπεσε επάνω σε πεζούς έξω από το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας στο Λονδίνο και οι πληροφορίες μιλάνε για τουλάχιστον δέκα τραυματίες, ίσως και νεκρούς! Ένας μαύρος άνδρας έχει ήδη συλληφθεί για το περιστατικό. Ήδη, στο Διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του την ώρα της σύλληψης.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς, έχει αίματα στο πρόσωπο, ενώ φαίνεται να είχε πάνω του τουλάχιστον δύο κινητά. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το RT το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται από τις αρχές ως τρομοκρατική επίθεση.

«Έριξε σκόπιμα το αυτοκίνητο πάνω στον κόσμο» λένε οι πρώτες μαρτυρίες..

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, καθώς και οι ιατρικές υπηρεσίες της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό, να επικοινωνεί μαζί της, ενώ αναφέρει ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές έρευνες.

Σοκαρισμένοι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε βρετανικές εφημερίδες ότι το όχημα έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στους πολίτες. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.

Μάρτυρες γράφουν σε κοινωνικά δίκτυα για το περιστατικό. «Μόλις είδα ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο. Είμαι ασφαλής» έγραψε ένας χρήστης, ενώ κάποιος άλλος έγραψε: «Ενας τύπος προσπάθησε να πατήσει ανθρώπους με το αυτοκίνητο έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας».

«Πιστεύουμε ότι ένας ικανός αριθμός πεζών έχουν τραυματιστεί». Οι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στο σημείο» δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Νέες μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές. Ένας άντρας που μίλησε αποκλειστικά στο BBC, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα δραματικά λεπτά.

«Ακούσαμε δυνατούς ήχους, σαν να έπεφταν πυροβολισμοί. Ξαφνικά, βλέπουμε ένα αυτοκίνητο να έρχεται προς το μέρος μας. Αρχίσαμε να τρέχουμε προς κάθε κατεύθυνση. Ο φίλος μου από τον τρόμο του «βούτηξε» στο έδαφος και τραυμάτισε σοβαρά τα χέρια του».

Οι τραυματιοφορείς παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε πολίτες στο δρόμο έξω από το μουσείο ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ενημερώνεται συνεχώς από τις Αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.