ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιράκ: Από σήμερα ξεκινά στην έρημο η τελευταία επιχείρηση του στρατού εναντίον των τζιχαντιστών

Ιράκ: Από σήμερα ξεκινά στην έρημο η τελευταία επιχείρηση του στρατού εναντίον των τζιχαντιστών

Για ήττα του ισλαμικού κράτους από στρατιωτική άποψη έκανε λόγο ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι την Τρίτη.

Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε σήμερα την τελευταία του επιχείρηση για την εκκαθάριση των τελευταίων θυλάκων που βρίσκονται οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική έρημο της χώρας.

«Ο στρατός, η ομοσπονδιακή αστυνομία και (η παραστρατιωτική οργάνωση) Χασντ αλ Σάαμπι ξεκίνησαν σήμερα το πρωί μια ευρεία επιχείρηση για την εκκαθάριση της περιοχής αλ Τζαζίρα, που εκτείνεται στις επαρχίες Σαλαχεντίν, Νινευή και αλ Άνμπαρ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατηγός Αμπντελαμίρ Γιαράλα, επικεφαλής των επιχειρήσεων.

«Στόχος της επιχείρησης είναι να αποτρέψει στις εναπομείνασες ομάδες του Νταές να διαχυθούν στην περιοχή της ερήμου και να τη χρησιμοποιήσουν ως βάση για μελλοντικές επιθέσεις», επεσήμανε από την πλευρά του ο συνταγματάρχης Σάλαχ Καρίμ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι είχε δηλώσει την Τρίτη ότι το ΙΚ έχει ηττηθεί από στρατιωτική άποψη, όμως πρόσθεσε ότι θα κηρύξει την τελική νίκη επί των τζιχαντιστών μόνο όταν αυτοί έχουν εκδιωχθεί και από την έρημο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.