ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιντερπόλ: Σε αναζήτηση 50 μαχητών του ISIS που διέφυγαν στην Ιταλία

Ιντερπόλ: Σε αναζήτηση  50 μαχητών του ISIS που διέφυγαν στην Ιταλία

Λίστα με τα ονόματα 50 ατόμων που θεωρούνται «μαχητές» του Ισλαμικού Κράτους απέστειλε στις 29 Νοεμβρίου στο ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών η Ιντερπόλ, καθώς ο διεθνής οργανισμός θεωρεί ότι οι καταζητούμενοι τρομοκράτες έχουν διαφύγει στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι καταζητούμενοι έχουν όλοι καταγωγή από την Τυνησία και στη λίστα είναι καταγεγραμμένα τα ονόματα, τα επίθετά τους και η ημερομηνία γεννήσεώς τους. Συνολικά περίπου 5.500 Τυνήσιοι είχαν ταξιδέψει στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία για να καταταγούν στις τάξεις του και τώρα που το «χαλιφάτο» καταρρέει υπάρχουν φόβοι πως αυτοί οι τρομοκράτες θα ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τέσσερις από τους καταζητούμενους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη λίστα της Ιντερπόλ είναι ήδη γνωστοί στις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αυτές, ένας εξ αυτών ίσως να έχει ήδη περάσει τα ιταλογαλλικά σύνορα και να βρίσκεται στην περιοχή Οσιτανί στη νότια Γαλλία. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δοθεί μετά από διεθνή συνεργασία οι Τυνήσιοι (που αναζητούνται) συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και αναμένεται να φθάσουν στην Ευρώπη με άγνωστα σκάφη», αναφέρει ο Guardian επικαλούμενος πληροφορίες ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Ιούλιο η Ιντερπόλ είχε εκδώσει λίστα με τα ονόματα 173 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που είχαν εκπαιδευτεί ώστε να πραγματοποιούν τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη ως «αντίποινα» για τις ήττες του στη Μέση Ανατολή. Ευρωπαίος αξιωματούχος αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δήλωσε στον Guardian πως οι Τυνήσιοι τρομοκράτες της τελευταίας λίστας της Ιντερπόλ πιστεύεται πως έφθασαν στη Σικελία μεταξύ του Ιουλίου και του Οκτωβρίου του περασμένου έτους με ψαρόβαρκες που εγκατέλειψαν στην ακτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.