ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επικίνδυνη κλιμάκωση – ΗΠΑ και Γαλλία επιμένουν: «Θα χτυπήσουμε τη Δαμασκό»!

Επικίνδυνη κλιμάκωση – ΗΠΑ και Γαλλία επιμένουν: «Θα χτυπήσουμε τη Δαμασκό»!

[Αρχικό κείμενο 18:25] Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία προειδοποίησαν ότι εάν αποτύχει η παρέμβαση του ΟΗΕ στη Συρία, ενδέχεται να δράσουν με στοχευμένες επιθέσεις κατά κέντρων του συριακού καθεστώτος.

Η αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χάλεϊ προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν κατορθώσει να ενεργήσει στη Συρία, η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε ετοιμότητα να δράσει όταν χρειασθεί, όπως έπραξε πέρυσι όταν βομβάρδισε αεροπορική βάση της Συριακής Κυβέρνησης μετά από επίθεση χημικών όπλων.

Στον ίδιο τόνο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να ξεκινήσει στοχευμένα χτυπήματα σε οποιοδήποτε σημείο της Συρίας που χρησιμοποιείται για την εξάπλωση χημικών επιθέσεων που φέρουν το θάνατο σε αμάχους.

Συγχρόνως, η Ρωσία υπερασπίζεται στον ΟΗΕ, την επίθεση της Συριακής Κυβέρνησης στην Γούτα.

Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει «κάθε δικαίωμα να προσπαθήσει αν εξαλείψει την απειλή για την ασφάλειας των πολιτών της» και χαρακτήρισε τα προάστια της Δαμασκού ως «εστία τρομοκρατίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ Σύριοι στρατιώτες ανέφεραν τη Δευτέρα ότι βρήκαν εργαστήριο παρασκευής χημικών όπλων στην ανατολική Γούτα, όπως ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων τη Δευτέρα επικαλούμενα Σύρο συνταγματάρχη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.