ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

ΓΓ ΝΑΤΟ: «Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας εναντίον μιας πιο επιθετικής Ρωσίας»

ΓΓ ΝΑΤΟ: «Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας εναντίον μιας πιο επιθετικής Ρωσίας»

Για την ανάγκη ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ, κυρίως απέναντι στη Ρωσία, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας πως η ευρωατλαντική συμμαχία οφείλει να δράσει μετά τις όλο και πιο επιθετικές και απρόβλεπτες ενέργειες της Ρωσίας.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Welt, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι αναμένει από τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και άλλους ηγέτες κρατών μελών του ΝΑΤΟ να επαναπροσδιορίσουν την προσέγγισή τους κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι, δεδομένου του ότι η Ρωσία θα μπορο΄θυσε σταδιακά να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στα πυρηνικά όπλα , ασκήσεις και νέες στρατιωτικές δυνατότητες.

«Νομίζω ότι η καγκελάριος Μέρκελ και οι συνάδελφοί της θα κληθούν να πάρον νέες αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και αποφασιστικότητα» ανέφερε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη Δύση με νέα πυρηνικά όπλα, κυβερνοεπιθέσεις και συγκαλυμμένη δράση, όπως για παράδειγμα η επίθεση κατά του Ρώσου πρώην πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ.

«Η Ρωσία γίνει όλο και πιο απρόβλεπτη και επιθετική» διαπίστωσε. «Η Ρωσία δεν πρέπει να κάνει λάθος υπολογισμούς. Είμαστε πάντα έτοιμοι να απαντήσουμε όταν ένας σύμμαχος επιτίθεται στρατιωτικά. Θέλουμε αξιόπιστη αποτροπή, δεν θέλουμε πόλεμο. Ο στόχος μας είναι η αποκλιμάκωση» τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.