ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συρία: Συνελήφθη Γάλλος εξτρεμιστής μουσουλμάνος από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

Συρία: Συνελήφθη Γάλλος εξτρεμιστής μουσουλμάνος από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν στη Ράκα της βόρειας Συρίας, έναν Γάλλο εξτρεμιστή μουσουλμάνο, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν η φωνή ανάληψης της ευθύνης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Νίκαια, στη Γαλλία τον Ιούλιο του 2016.

Με μια ανακοίνωσή τους οι SDF, μια αραβο-κουρδική συμμαχία που υποστηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ανέφεραν ότι ο άνδρας που συνελήφθη στις 19 Μαΐου είναι ο Αντριάν Λιονέλ Καγιαλί, γεννηθείς το 1983, ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ το 2003.

Ο Καγιαλί, που επίσης φέρει το όνομα Αμπού Οσάμα αλ Φαρανσί, είχε συλληφθεί και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος στη Γαλλία το 2010 με την υποψία συμμετοχής σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν το όνομα του συλληφθέντα, Γάλλου υπηκόου, ως Αντριάν Γκιάλ, ο οποίος ήταν καταζητούμενος για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές δραστηριότητες στη Γαλλία.

Ο εκπρόσωπος των SDF Μουσταφά Μπαλί δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο Αντριάν Λιονέλ Καγιαλί και ο Αντριάν Γκιάλ είναι το ίδιο πρόσωπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γαλλικές δικαστικές πηγές τόνισαν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Αντριάν Γκιάλ από το 2015 και ότι είναι ύποπτος ως η φωνή της ανάληψης της ευθύνης της επίθεσης στην Νίκαια το 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.