ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μάικλ Ενράιτ: Ο Βρετανός ηθοποιός που πολεμά ως εθελοντής στη Ράκα τους ισλαμιστές (φωτό)

Μάικλ Ενράιτ: Ο Βρετανός ηθοποιός που πολεμά ως εθελοντής στη Ράκα τους ισλαμιστές (φωτό)

Ο Βρετανός ηθοποιός, που μάλιστα είχε παίξει στους «Πειρατές της Καραϊβικής», Μάικλ Ενράιτ (Michael Enright), βρίσκεται στην υπό πολιορκία Ράκα πολεμώντας ο ίδιος, πλάι στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μάικλ Ενράιτ δήλωσε ότι πολεμά για να εκδικηθεί και την πολύνεκρη βομβιστική τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Μάντσεστερ, που είναι και η πόλη καταγωγής του.

Ο κ. Ενράιτ, 52 ετών σήμερα, έχει ενταχθεί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) από το 2015.

«Δεν θα ξεχάσω την επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα και τις δύο επιθέσεις στο Λονδίνο, στη Γέφυρα και στη Μπόροου Μάρκετ», είπε και πρόσθεσε:

«Η επίθεση στο Μάντσεστερ ιδιαίτερα μου προκάλεσε έντονα συναισθήματα. Είμαι συνηθισμένος σε πολύ θάνατο και τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά αυτό ήταν διαφορετικό, ήταν η πόλη που γεννήθηκα».

«Δεν περιμένω έλεος από το Ισλαμικό Κράτος και δεν θα τους δώσω έλεος, αυτό μπορώ να σας το υποσχεθώ».

Όπως ανέφερε ο κ. Ενράιτ είναι πάντα πρόθυμος να πολεμήσει τους ισλαμιστές. «Κάθε ημέρα γίνεται και μια επιχείριση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και πάντα είμαι ο πρώτος που σηκώνω το χέρι μου για να πάω εθελοντής».

Ο Μάικλ Ενράιτ είναι ένας από τους δεκάδες δυτικούς εθελοντές που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία μέσα από τις γραμμές των κουρδικών πολιτοφυλακών. Όσοι δυτικοί θέλουν να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος εντάσσονται στους Κούρδους επειδή οι Κούρδοι είναι η μόνη κοσμική-δημοκρατική δύναμη στην περιοχή, μαζί με το κυβερνητικό Συριακό Αραβικό Στρατό. Όλοι οι άλλοι είναι συμμορίες ισλαμιστών και ισλαμιστών.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.