ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ράκκα: Μάχονται μέχρις εσχάτου οι τελευταίοι μαχητές του ISIS- Σύντομα ελεύθερη η πόλη από τις SDF

Ράκκα: Μάχονται μέχρις εσχάτου οι τελευταίοι μαχητές του ISIS- Σύντομα ελεύθερη η πόλη από τις SDF

Μάχη μέχρις εσχάτων αναμένεται να δώσουν οι εναπομείναντες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), που έχουν παγιδευτεί εντός της ρημαγμένης από τους βομβαρδισμούς πόλη.

Και ενώ οι πιο σκληροπυρηνικοί εξ αυτών θα αγωνιστούν μέχρι το θάνατο, αρκετοί παραδίνονται , καθώς ο πολιορκητικός κλοιός γίνεται όλο και στενότερος, από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υπό την εποπτεία και βοήθεια των ΗΠΑ, όπως δηλώνει και ο εκπρόσωπος του δυτικού συνασπισμού, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον.

Ο Ντίλον τόνισε ότι αξιωματούχοι του Πολιτικού Συμβουλίου της Ράκα, μιας τοπικής κυβέρνησης που έχει την έδρα της στο βόρειο τμήμα της πόλης, διαπραγματεύονται την αποχώρηση χιλιάδων αμάχων που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στους θύλακες του ΙΚ, σύμφωνα με τον διεθνή συνασπισμό.

Εντούτοις ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι ο συνασπισμός δεν θα στηρίξει καμία διαπραγμάτευση για αποχώρηση ισλαμιστών.

«Ο συνασπισμός δεν θα συμμετέχει σε μια συμπεφωνημένη διευθέτηση. (Αλλά) προτρέχουμε από όσα συζητιούνται τώρα… καθώς (το Συμβούλιο) προσπαθεί να απομακρύνει τους αμάχους», δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως και 400 ισλαμιστές παραμένουν σε ένα μικρό μέρος της πόλης, και βρίσκονται περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού (SDF), μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων.

«Έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε ότι οι ξένοι μαχητές (του ΙΚ) θα πολεμήσουν μέχρι τέλους- αποτελούν ένα σκληροπυρηνικό μέρος των (ξένων) μαχητών».

«Αλλά παρατηρούμε εδώ και ένα μήνα ότι κατά μέσο όρο τέσσερις με πέντε ξένοι ισλαμιστές παραδίδονται κάθε εβδομάδα, ανάμεσά τους εμίρηδες – τοπικοί ηγέτες εντός της πόλης», σημείωσε ο Ντίλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι SDF, που έχουν ανακαταλάβει το 90% της πόλης, ανέφεραν την Κυριακή ότι η ανακοίνωση της πλήρους απελευθέρωσης της Ράκας θα γίνει εντός ημερών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.