ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διασπορά ψευδών ειδήσεων από τους ισλαμιστές για χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση

Διασπορά ψευδών ειδήσεων από τους ισλαμιστές για χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση

Στις γνωστές τους προκατασκευασμένες ιστορίες για χρήση χημικών όπλων κάθε φορά που οι συριακές ένοπλες δυνάμεις προελαύνουν προχωρούν οι ισλαμιστές αντάρτες με τη βοήθεια του πάντα πρόθυμου «παρατηρητηρίου».

Έτσι και τώρα αναφέρουν δεκατέσσερις περιπτώσεις ασφυξίας, ανάμεσά τους και ενός παιδιού που υπέκυψε, υποτίθεται μετά τους βομβαρδισμούς της συριακής Αεροπορίας κατά της ανατολικής Γκούτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που οι αντάρτες ανασύρουν το θέμα χρήσης χημικών όπλων από την συριακή κυβέρνηση, ενώ στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι οι ίδιοι προχωρούν σε χρήση χημικών ουσιών προκειμένου να ενοχοποιήσουν τη Δαμασκό.

Σύμφωνα με αυτές τις αναφορές ο Γιαακούμπ, ένας από τους γιατρούς που φρόντισε τους ασθενείς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ότι «υπάρχουν υποψίες για χρήση χημικών όπλων, πιθανότατα για επίθεση με αέριο χλωρίνης».

«Επειτα από εκτόξευση ρουκέτας από αεροσκάφος, 14 περιπτώσεις ασφυξίας αναφέρθηκαν στην περιοχή του Σιφουνίγε και προκλήθηκε ο θάνατος ενός παιδιού. Μία γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε στο AFP ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Στέλεχος της ισλαμικής ανταρτικής οργάνωσης Jaysh al-Islam, η οποία χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία με στόχο την επιβολή ενός ισλαμικού καθεστώτος στη Συρία ο Μοχάμεντ Αλούς, κατηγόρησε στον λογαριασμό του στο Twitter τη Δαμασκό ότι έκανε χρήση «αερίου χλωρίνης».

Η Μόσχα από την πλευρά της καυτηρίασε την συγκεκριμένη τακτική των ανταρτών:

«Προετοιμάζουν μία προβοκάτσια, που προβλέπει χρήση τοξικών ουσιών ώστε να κατηγορηθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις ότι κάνουν χρήση χημικών όπλων κατά του άμαχου πληθυσμού», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.