ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρία σαουδαραβικά τάνκερ μπλοκαρίστηκαν πριν μπουν στην Ερυθρά λόγω των Χούτι

Τρία σαουδαραβικά τάνκερ μπλοκαρίστηκαν πριν μπουν στην Ερυθρά λόγω των Χούτι

Τρία σαουδαραβικά μέγα τάνκερ το Hawtah, το Khuzama, και το Marjan που κατευθύνονταν έμφορτα προς τα στενά Bab al-Mandab στην Υεμένη απενεργοποίησαν τα συστήματα AIS και συγκεντρώθηκαν στα ανοικτά της πόλης Salalah του Ομάν.

Τα πλοία έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή αυτή μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν δύο άλλα σαουδαραβικά τάνκερ από τους Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα, με αποτέλεσμα στις 25 Ιουλίου η σαουδαραβική εταιρεία Aramco να ανακοινώσει ότι για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα δεν θα επιτρέψει τα πλοία της να διασχίσουν τα στενά του Bab al-Mandab λόγω του κινδύνου που υπάρχει.

Τα τρία σαουδαραβικά τάνκερ επρόκειτο να διασχίσουν τα στενά και να ταξιδέψουν προς τον τερματικό σταθμό Ain al-Sukhna της Αιγύπτου όπου θα μετέφεραν το φορτίο του στον αγωγό SUMED μέσω του οποίου το πετρέλαιο θα μεταφερόταν σε ένα δεύτερο τερματικό σταθμό στην Μεσόγειο.

Τα σαουδαραβικά μέγα τάνκερ Hawtah, Khuzama, και Marjan αν και κατευθύνοντας προς τα στενά του Bab al-Mandab στις 29 Ιουλίου, αλλά ξαφνικά άλλαξαν πορεία και στράφηκαν προς την πόλη του Ομάν Salalah όπου παραμένουν μέχρι και σήμερα στα διεθνή ύδατα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με αναλυτές οι σαουδαραβικές αρχές αναμένουν κάποια εξέλιξη αναφορικά με την ασφάλεια των πλοίων που διασχίζουν τα στενά και έχουν δώσει εντολή στα τρία μέγα τάνκερ να περιμένουν ανοικτά της πόλης Salalah έως ότου αλλάξει η κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.