ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η αεράμυνα του Κιμ Γιονγκ Ουν: Με ποια Α/Α συστήματα απειλεί να καταρρίψει αμερικανικά αεροσκάφη; (βίντεο)

Η αεράμυνα του Κιμ Γιονγκ Ουν: Με ποια Α/Α συστήματα απειλεί να καταρρίψει αμερικανικά αεροσκάφη; (βίντεο)

Η Βόρεια Κορέα απείλησε σήμερα ότι θα καταρρίψει αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, όχι μόνο στην περίπτωση που θα παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της άλλα και όταν θα πετούν εκτός.

Τι όπλα όμως διαθέτει για να υλοποιήσει αυτή την απειλή της.

Η βορειοκορεατική Αεράμυνα αποτελείται κυρίως από συστήματα S-200 με 75 βλήματα, S-125 Neva/Pechora με 300 βλήματα κατά προσέγγιση και S-75 Dvina με 1950 βλήματα κατά προσέγγιση.

Παράλληλα έχει σε υπηρεσία και αδιευκρίνιστο αριθμό συστημάτων ΚΝ-06 τα οποία θεωρούνται ως αντίγραφα των ρωσικών S-300.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις τους το S-200 θεωρητικά έχει εμβέλεια 300 χλμ. μπορεί να βάλει κατά στόχου που πετά σε ύψος έως 40 χλμ. και είναι ημιενεργού κατεύθυνσης.

Το σύστημα S-125 Neva/Pechora έχει πολύ μικρότερη εμβέλεια στα 35 χλμ. μέγιστο ύψος εμπλοκής 18 χλμ. και κατευθύνεται στο στόχο μέσω ραδιοεντολών από το έδαφος.

Το S-75 Dvina μπορεί να πλήξει στόχο σε απόσταση έως και 45 χλμ. και σε ύψος έως 25 χλμ. ενώ κατευθύνεται προς το στόχο με ραδιοεντολές.

Τλελος το ΚΝ-06 έχει εμβέλεια 150+ χλμ. και κατευθύνεται προς το στόχο μέρσω ζεύηξς δεδομένων.

Θεωρητικά πάντα το ΚΝ-06 είναι το πλέον σύγχρονο σύστημα της βορειοκορεατικής Αεράμυνας και μαζί με το S-200 τουλάχιστον, θα μπορούσαν να καταρρίψουν κάποιο αμερικανικό αεροσκάφος, αλλά σε περιβάλλον ηλεκτρονικού πολέμου και αντιμέτρων η απόδοση των συστημάτων αυτών είναι συζητήσιμη.

Το ΚΝ-06

Το S-75 Divina

To S-125

To S-200

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.