ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

O γαλλικός Στρατός παρέλαβε την πρώτη παρτίδα αντιαρματικών/υποστήριξης πυραύλων MMP (βίντεο)

O γαλλικός Στρατός παρέλαβε την πρώτη παρτίδα αντιαρματικών/υποστήριξης πυραύλων MMP (βίντεο)

O γαλλικός Στρατός παρέλαβε την πρώτη παρτίδα των 12 σταθμών εκτόξευσης και 50 πυραύλων MMP (Missile Moyenne Portée – Πύραυλος Μεσαίου Βεληνεκούς).

Ο MMP περιλαμβάνει έναν πύραυλο επιφανείας-επιφανείας πέμπτης γενιάς που χρησιμοποιεί την τεχνολογία “βάλλω-και-ξεχνω” (fire-and-forget).

Το πρόγραμμα εξέλιξης του MMP ξεκίνησε η διεθνή αμυντική εταιρεία MBDA σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία SAGEM.

Ο MMP ειναι το τελευταίο και πέμπτης γενιάς πυραυλικό σύστημα χερσαίων επιχειρήσεων που σχεδιάστηκε για το αποβιβασμένο πεζικό όπως επίσης και για ενσωμάτωση στα οχήματα μάχης.

Αρχικά προοριζόμενο για τους αποβιβασμένους στρατιώτες,το MMP θα αντικαταστήσει τους αντιαρματικούς πυραύλους Milan που ειναι σε υπηρεσία με τον γαλλικό Στρατό από το 1974.

Το MMP έχει παραγγελθεί από την Γαλλία για τα οχήματα μάχης πεζικού και αναγνώρισης (πρόγραμμα Scorpion). Θα τοποθετηθεί στα νέα οχήματα μάχης Jaguar του Γαλλικού Στρατού μαζί με τα προηγμένα συστήματα σκόπευσης PASEO της Safran Electronics & Defense.

O πύραυλος MMP ζυγίζει μόνο 15 κιλά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο από έναν σταθμό εκτόξευσης που ζυγίζει 11 κιλά αλλά επίσης και από οχήματα μάχης.

O MMP ειναι εξοπλισμένος με διπλή κεφαλή σε σειρά (tandem) η οποία ειναι καινούρια και ευέλικτη και έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να καταστρέφει στόχους όπως οχυρωμένες τοποθεσίες ή οχήματα μάχης εξοπλισμένα με την τελευταίας τεχνολογίας εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (ERA). Διαθέτει μέγιστο βεληνεκές 4000 μέτρων.

Ο σταθμός βολής και ο πύραυλος, εφοδιασμένοι με δυνατότητες συμπεριλαμβανομένων του εντοπισμού, προσανατολισμού και της ψηφιακής επικοινωνίας, επιτρέπουν στον MMP να προσβάλλει στόχους πέραν της οπτικής επαφής (NLOS) όπως επίσης και αυτούς που βρίσκονται σε άμεση οπτική επαφή και, εφόσον απαιτείται, υπό τον μόνιμο έλεγχο του χειριστή και του αρχηγού στοιχείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.