ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διπλωματική αντιπαράθεση Τουρκίας-ΗΑΕ λόγω… αλλαγής ονομασίας οδού

Διπλωματική αντιπαράθεση Τουρκίας-ΗΑΕ λόγω… αλλαγής ονομασίας οδού

Η Τουρκία σχεδιάζει ν’ αλλάξει το όνομα της οδού στην Άγκυρα επί της οποίας βρίσκεται η πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σε Φακρεντίν Πασά, το ιστορικό όνομα που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διπλωματικής αντιπαράθεσης που προκλήθηκε μετά από αναρτήσεις στο Twitter, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ Σεϊχης Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχαγιάν επανέλαβε μέσω Twitter την προηγούμενη εβδομάδα, τους ισχυρισμούς του ότι δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπό τον Φακρεντίν Πασά έκλεψαν χρήματα και χειρόγραφα από την Μεδίνα το 1916, στην διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η αναφερόμενη πόλη βρίσκονται υπό των έλεγχο των Οθωμανών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την αλλαγή προωθεί ο δήμαρχος της Άγκυρας. Η Μεδίνα αποτελεί σήμερα, τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ αξιωματούχοι των ΗΑΕ δεν σχολίασαν άμεσα τις εξελίξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.