ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκινάει η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F-35

Ξεκινάει η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F-35

Ξεκινάει η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F-35 όσο στην Αθήνα κάποιοι ονειρεύονται ότι η Τουρκία δεν θα τα παραλάβει ποτέ.

Στην βάση Luke της Αριζόνα προσγειώθηκαν τα πρώτα τουρκικά F-35. Το Haber Turk επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, συνταγματάρχη Rob Manning, αναφέρει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των πιλότων και του προσωπικού συντήρησης.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, ο συνταγματάρχης Manning, σημείωσε ότι ξεκινάει σύντομα η εκπαίδευσή των Τούρκων ιπτάμενων και μηχανικών η οποία θα διαρκέσει κατά μέσο όρο δυο χρόνια. Ο αμερικανός αξιωματικός συμπλήρωσε ότι βάσει της τρέχουσας συμφωνίας, τα αεροσκάφη θα παραμείνουν υπό επιτήρηση για μικρό -όπως το χαρακτήρισε η τουρκική ιστοσελίδα- χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα η πτητική εκπαίδευση θα ξεκινήσει σε ένα με δύο μήνες. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει αναλάβει τη συντήρηση των αεροσκαφών έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς, κάτι που θα ολοκληρωθεί εντός της προσεχούς διετίας.

Τα πρώτα τέσσερα αεροσκάφη θα παραμείνουν στην Αεροπορική Βάση Luke στην Αριζόνα των ΗΠΑ μέχρι το 2020. Θα εκπαιδευτούν 13 Τούρκοι πιλότοι, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αναλάβουν την εκπαίδευση των άλλων ιπταμένων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αντίστοιχα στον αστερισμό της εκπαίδευσης θα περάσουν και και 325 άτομα, μηχανικοί και τεχνικοί, που θα κάνουν τη συντήρηση των αόρατων μαχητικών όταν μετασταθμεύσουν στην Τουρκία. Και συγκεκριμένα στο κέντρο εκπαίδευσης που έχει εγκατασταθεί στην 7η Αεροπορική Βάση της Μαλάτιας όπου και θα γίνει η εκπαίδευση των υπόλοιπων πιλότων

Μιλώντας στην ίδια συνάντηση, ο συνταγματάρχης Mike Andrews, εκπρόσωπος του κοινού προγράμματος στο Πεντάγωνο, δήλωσε και αυτός με τη σειρά του, ότι οι Τούρκοι πιλότοι που σπουδάζουν στην Αριζόνα θα ξεκινήσουν τις πτήσεις εντός ενός ή δύο μηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα επίμονα ερωτήματα τι θα γίνει εάν οριστικοποιηθεί η απαγόρευση πώλησης των F-35 στην Τουρκία ο συνταγματάρχης απάντησε σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, με μια μάλλον σιβυλλική δήλωση. Ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάνει σχόλια για την πρόταση νόμου, πρόσθεσε όμως όμως από τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει τίποτα με την υπάρχουσα νομοθεσία, οι Τούρκοι πιλότοι και το προσωπικό συντήρησης θα συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.