ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: «Σε δύο μήνες ξεκινάμε γεωτρήσεις στα ανοικτά της Αττάλειας και της Μερσίνης»

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: «Σε δύο μήνες ξεκινάμε γεωτρήσεις στα ανοικτά της Αττάλειας και της Μερσίνης»

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ αποκάλυψε σε δηλώσεις του πως η Τουρκία ξεκινάει τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της Αττάλειας και της Μερσίνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δουλεύουμε στο σεισμικό πλοίο μας για περίπου 5 χρόνια. Τα δεδομένα που λαμβάνουμε είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικά. Ελπίζω να ξεκινήσουμε την πρώτη μας εξερεύνηση των θαλασσίων υδάτων φέτος. Έχουμε προμηθευτεί ένα τρυπάνι και η γεώτρηση θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες. Δώσαμε το όνομα «Fatih» (Πορθητής). Προφανώς αναμένουμε την κατάκτηση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πολλές από τις γειτονικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου έχουν προσεγγιστεί. Τα δεδομένα μας είναι επίσης πολύ θετικά. Θα κάνουμε την πρώτη ηχομέτρηση στην Αττάλεια. Στις τουρκικές οικονομικές ζώνες. Η άλλη θα είναι στα ανοιχτά της Μερσίνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία, δυστυχώς, εξαρτάται από ξένο πετρέλαιο και φυσικό αέριο Νομίζω ότι η μοίρα του παιχνιδιού θα αλλάξει, αν μπορέσουμε να το βρούμε, προσευχόμαστε. Όπου κι αν υπάρχει φυσικό αέριο ή πετρέλαιο, στη θάλασσα ή στην ξηρά, θέλουμε το βρούμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.