ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνελήφθη ο πιλότος του F‑16 που προστάτευε το αεροπλάνο του Ερντογάν στο πραξικόπημα

Συνελήφθη ο πιλότος του F‑16 που προστάτευε το αεροπλάνο του Ερντογάν στο πραξικόπημα

Ο 29χρονος πιλότος Yunus Poyraz που συνόδευσε το αεροπλάνο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα του πραξικοπήματος το 2016, συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του ως μέλη του κινήματος Γκιουλέν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Sabah, την Πέμπτη, οι αδελφοί Yunus Poyraz και Emre Poyraz, οι οποίοι υπηρετούν στην Αεροπορία της χώρας συνελήφθησαν. Ο Yunus Poyraz είχε συνοδεύσει το αεροπλάνο του Ερντογάν με F-16 κατά την φυγή του από την Μαρμαρίδα κι ενώ το πραξικόπημα φαινόταν να έχει επιτυχει.

Σημειώνεται ότι εκείνο το βράδυ το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ρ.Τ.Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη από την Μαρμαρίδα, όπου παραθέριζε όταν εκδηλώθηκε το πραξικόπημα, ήταν εγκλωβισμένο στα ραντάρ άλλων δύο F-16 που χειρίζονταν στασιαστές πιλότοι (ένας από τους οποίους ήταν αυτός που είχε καταρρίψει εννέα μήνες πριν το ρωσικό μαχητικό Su-24 στην Συρία).

Οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν το ξενοδοχείο του όταν απέτυχε μια δύναμη «μπορντό μπερελί» να τον σκοτώσει.

Ο σμηναγός Ιbrahim Poyraz, ο μεγαλύτερος αδερφός των δύο, επίσης πιλότος, κατηγορείται για ανάμιξη στο πραξικόπημα και έτσι τώρα κατηγορούνται και οι νεαρότεροι αδερφοί του. Καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία εμπλοκής τους στο ByLock οι δύο δίδυμοι κατηγορούνται για εμπλοκή με το κίνημα Γκιουλέν.

Το ByLock θεωρείται από τις αρχές το εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ των οπαδών του Γκιουλέν. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν διωχθεί, συλληφθεί και φυλακιστεί στην Τουρκία λόγω του πραξικοπήματος με τη δικαιολογία του ByLock.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.