ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι πέντε από τις μεγαλύτερες ανατροπές σε αγώνες ρεβάνς στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων (βίντεο)

Οι πέντε από τις μεγαλύτερες ανατροπές σε αγώνες ρεβάνς στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων (βίντεο)

Σε λίγες ώρες,  η Μπαρτσελόνα  θα κληθεί να φέρει εις πέρας μία από τις πιο δύσκολες αποστολές στην ευρωπαϊκή της ιστορία. Να κάνει στην έδρα της ανατροπή τεσσάρων τερμάτων, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16, οι «μπλαουγκράνα» γνώρισαν  βαριά ήττα με 4-0 στο Παρίσι από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι πιθανότητες είναι συντριπτικά εναντίον της, όμως στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις ομάδων, που έκαναν το απόλυτο comeback στον επαναληπτικό και προκρίθηκαν. Άλλες ανέτρεψαν διαφορά τεσσάρων τερμάτων, άλλες τριών, ενώ άλλες… επέστρεψαν στο γήπεδο του αντιπάλου.

Λα Κορούνια – Μίλαν 4-0 / 1-4 (2003-04)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης – τότε – Μίλαν φαινόταν πως θα είχε εύκολο έργο στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού στο πρώτο παιχνίδι στο Σαν Σίρο επικράτησε με 4-1 (η Ντεπορτίβο είχε προηγηθεί). Ωστόσο, εκείνη την εποχή, το Ριαθόρ συνήθως… κατηφόριζε, με την εκπληκτική Λα Κορούνια να συντρίβει τους «ροσονέρι» με 4-0 στον επαναληπτικό (Παντιάνι, Βαλερόν, Λούκε, Φραν) και να παίρνει εκείνη το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ρεάλ Μαδρίτης – Γκλάντμπαχ 4-0 / 1-5 (1985-86)

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα της η «βασίλισσα» στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Γερμανία, για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Το γκολ του Γκορντίγιο κράτησε ζωντανή την Ρεάλ, ενόψει του επαναληπτικού. Το Μπερναμπέου… έγειρε στη ρεβάνς, με τους Μαδριλένους να σκοράρουν τέσσερις φορές (από δύο γκολ Βαλντάνο και Σαντιγιάνα) και να προκρίνονται στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Μάλιστα, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε στο φινάλε και το τρόπαιο.

Παρτιζάν – ΚΠΡ 4-0 / 2-6 (1984-85)

Αν και δεν αγωνιζόταν στη φυσική της έδρα, αλλά είχε «ξενιτευτεί» για τους ευρωπαϊκούς αγώνες στο Χάιμπουρι της Άρσεναλ, η ΚΠΡ μετέτρεψε το 1-2, σε 6-2, απέναντι στην Παρτιζάν, κάνοντας αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Δύο εβδομάδες μετά, στο Βελιγράδι, υπήρχε… κατηφόρα, με τους Γιουγκοσλάβους να πετυχαίνουν από δύο τέρματα σε κάθε ημίχρονο και με το τελικό 4-0 να φτάνουν σε μία επική ανατροπή.

Μπαρτσελόνα – Μετς 1-4 / 4-2 (1984-85)

Εύκολο έργο φάνηκε να έχουν οι «μπλαουγκράνα» στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Στο πρώτο παιχνίδι, πέρασαν σαν «σίφουνας» από την Γαλλία, επικρατώντας με 2-4. Η υπόθεση-πρόκριση έμοιαζε διαδικαστική, από τη στιγμή, μάλιστα, που η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ και στον επαναληπτικό του Καμπ Νου. Κάπου εκεί, όμως, ήρθε το ολικό «μπλακ-άουτ» για τους Καταλανούς, με την Μετς να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα και με το τελικό 1-4 να παίρνει εκείνη την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Λεϊσόες – Λα Σο-Ντε-Φοντ 5-0 / 2-6 (1961-62)

Στον προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, η ελβετική ομάδα είχε επικρατήσει στην έδρα της με το εντυπωσιακό 6-2. Τα δύο τέρματα, όμως, του Ολιβεϊρίνια για τους φιλοξενούμενους αποδείχθηκαν καθοριστικά. Στον επαναληπτικό της Πορτογαλίας, η Λεϊσόες συνέτριψε με 5-0 την Λα Σο-Ντε-Φοντ (ξανά δύο γκολ ο Ολιβεϊρίνια) και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.