ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δήλωση-«καρφί» προς ΣΥΡΙΖΑ από την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά των ΑΝΕΛ

Δήλωση-«καρφί» προς ΣΥΡΙΖΑ από την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά των ΑΝΕΛ

Με μία οξεία ανακοίνωση που «δείχνει» το εσωτερικό της κυβέρνησης η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δηλώνει ότι «Το να είσαι παρών για την πατρίδα σου, για την ταυτότητά σου, για την ειρήνη, δεν είναι «εθνικισμός», ούτε κάποιου είδους «ακρότητα» αλλά αγνή αγάπη για την πατρίδα».

«Εθνικισμός και ακρότητα είναι να “εξαγιάζεις” τον αλυτρωτισμό. Να επιτρέπεις τη συνέχιση πονηρών σχεδιασμών που βασίζονται στο ψέμα και στην προπαγάνδα. Να βλέπεις τους λαούς ως εργαλεία για να σχεδιάζεις “μεγάλους χάρτες”, πολέμων και κατακτήσεων που θα καταστρέψουν και άλλες ζωές στα Βαλκάνια» είπε και πρόσθεσε:

«Το σημερινό συλλαλητήριο, όπως και εκείνο της 21ης Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, έχει ως βάση τη γνήσια έκφραση των συνανθρώπων μας, που καταγγέλλουν έναν ολοφάνερο επεκτατικό σχεδιασμό που ξεκίνησε χρόνια πριν σε βάρος της ειρήνης στα Βαλκάνια».

Είναι η ιερή απαίτηση των συμπολιτών μας για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας και η δήλωση ότι είμαστε παρόντες για να προστατεύσουμε το μέλλον των οικογενειών και των συνανθρώπων μας».

Αυτά τα είπε στον προϊστάμενο πρωθυπουργό της στο υπουργικό ή είναι ανέξοδη δημόσια «φιλολογία»;

Τώρα, σε ότι αφορά τον κορμό της κυβέρνησης, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας ότι πολίτες απ’ όλους τους χώρους προβληματίζονται και αντιδρούν σε έναν συμβιβασμό, η κυβέρνηση προσπαθεί να τηρήσει ισορροπίες και να μην προκαλέσει το κοινό αίσθημα, χωρίς να εγκαταλείπει τη θεωρία ότι συντηρητικοί και ακραίοι κύκλοι επιδιώκουν να καπηλευτούν τις λαϊκές ανησυχίες και να εμφανίσουν τη συγκέντρωση ως αντικυβερνητική.

Από την κυβέρνηση επιμένουν να διαβεβαιώνουν ότι παρακολουθούν τις λαϊκές κινητοποιήσεις με νηφαλιότητα και με σεβασμό στις ευαισθησίες των πολιτών για το “Μακεδονικό”.

Εναι χαρακτηριστικό ότι τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης, είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά με τη συγκέντρωση της Αθήνας. Κατ’ αρχάς η ΕΡΤ αποφάσισε να καλύψει το γεγονός αρκετά εκτεταμένα, με έκτακτη ενημερωτική εκπομπή και αποσπάσματα από τις τη συγκέντρωση.

Η “Αυγή” και το “left.gr” επέλεξαν, σε πρώτο χρόνο έστω, να παρουσιάσουν με ξερά ειδησεογραφικό τρόπο ακόμη και σκληρές αντικυβερνητικές αναφορές που έκαναν ομιλητές στο συλλαλητήριο. Άλλα μέσα, του ίδιου κλίματος, μιλούν για “λαοθάλασσα” και συναφείς διαπιστώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Μαξίμου προτιμά, από το να τα βάλει με το συλλαλητήριο, να συντηρήσει το μέτωπο της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, ενώ αναδεικνύει ιδιαίτερα και την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο Σύνταγμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.