ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τόσκας:«Δεν μπήκαν στη Γερμανία 1.000 άτομα από την Ελλάδα με πλαστά έγγραφα»

Τόσκας:«Δεν μπήκαν στη Γερμανία 1.000 άτομα από την Ελλάδα με πλαστά έγγραφα»

Ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Tόσκας μιλώντας στη Βουλή αμφισβήτησε τα γερμανικά δημοσιεύματα και τα στοιχεία για είσοδο 1.000 ατόμων προερχόμενα από την Ελλάδα στη Γερμανία με πλαστά στοιχεία.«Ερχόμαστε και υιοθετούμε άκριτα τις αντιλήψεις των γερμανικών εφημερίδων ότι ήταν 1.000 άτομα που μπήκαν μέσα από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα και είχαν πλαστά στοιχεία.

Ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών μου έδειξε άλλα νούμερα. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που προέρχονται από χώρες που μπορούσαν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα στη Γερμανία, Αλβανοί, Γεωργιανοί κλπ.»Ο υπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να εμπιστεύονται περισσότερο τον Έλληνα υπουργό εσωτερικών παρά τις γερμανικές εφημερίδες και αρνήθηκε το χαρακτηρισμό πλαστά έγγραφα που υπάρχεις τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

«Δεν είναι πλαστά τα χαρτιά της υπηρεσίας ασύλου όπως δεν είναι πλαστά και τα διαβατήρια ατόμων χωρίς βίζα πήγανε στην Γερμανία αλλά προβλεπόταν να πάνε χωρίς βίζα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο πλαστά μην ακούτε πάλι τις γερμανικές εφημερίδες.Τους έχουμε ζητήσει να μας δώσουν στοιχεία τόσο για τα πλαστικά που λένε όσο και για τον αριθμό των ατόμων που έχουν περάσει. Δεν ανέφεραν τον αριθμό 1000 ανέφεραν τον αριθμό 800-850 χωρίς να εξαιρέσουν εκείνους που δικαιούνται να πάνε στην Γερμανία χωρίς βίζα παραδείγματος χάριν ένας Αλβανός».Όσον αφορά τα μέτρα των ελέγχων ο κ.Τόσκας ανέφερε ότι δεν εφαρμόζονται μόνο για την Ελλάδα αλλά γίνονται τακτικοί χερσαίο έλεγχοι και σε άλλες χώρες και πρόσθεσε « άρα δεν θα πρέπει να αυτομαστιγωνόμαστε περισσότερο από ότι χρειάζεται και να μην είμαστε ενοχικοι και να λέμε ότι εμείς φταίμε για όλα». Ο κ. Τόσκας ρωτήθηκε πότε θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις νέες ελληνικές ταυτότητες και απάντησε «είμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν προχωρήσει ο διαγωνισμός για την δημιουργία νέων ταυτοτήτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.