ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ευ. Τσακαλώτος: «Πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης το βασικό σενάριο για την Ελλάδα»

Ευ. Τσακαλώτος: «Πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης το βασικό σενάριο για την Ελλάδα»

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει ότι το βασικό σενάριο που εξετάζεται για την Ελλάδα είναι ένα πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Τόνισε ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν θα έχουν κλείσει μέχρι τις 28 Αυγούστου που τελειώνει το πρόγραμμα (π.χ. τομεάρχες στο Δημόσιο, κτηματολόγιο, άδεια καζίνου που είναι προϋπόθεση για την ανταλλαγή μετοχών στο Ελληνικό).

«Όλα αυτά μπορούν να τα παρακολουθούν αλλά δεν αφορούν νέους όρους» δηλώνει ο ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το αναπτυξιακό σχέδιο που συντάσσει η ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνει «τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι ώστε όλη η κοινωνία να είναι – όπως λέμε στην Πρέβεζα – on board».

Ο κ. Τσακαλώτος αποφεύγει να απαντήσει στην παρατήρηση για μειώσεις στις συντάξεις και περικοπές επιδομάτων απαντώντας ότι «το αναπτυξιακό σχέδιο είναι ακριβώς το αντίθετο δηλαδή να μεριμνήσουμε για τα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα και όχι να επιδεινώσουμε την πραγματικότητά τους. Δημιουργούμε το δημοσιονομικό χώρο για να μπορέσει να γίνει αυτό».

Υπογραμμίζει ότι «το Μνημόνιο που υπογράψαμε τον Ιούλιο του 2015 ήταν προϊόν συμβιβασμού» καθώς «αν ήταν να κάνουμε μόνο όσα θέλαμε δεν θα ήταν συμβιβασμός».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζει ακόμα ότι «πάω με τα πόδια παντού. Ο κόσμος εμπιστεύεται όποιον του μιλάει με ειλικρίνεια, ακόμα και όταν τον στεναχωρεί». Σύμφωνα με τον ίδιο «η αξιοπιστία μας βρίσκεται στο ότι όταν κάνουμε έναν συμβιβασμό, είτε προς τα έξω είτε προς τα μέσα, το λέμε και το κάνουμε με συνέπεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιτίθεται παράλληλα στο Συμβούλιο της Επικρατείας λέγοντας ότι «το ΣτΕ μας έχει πάει πολύ πίσω σε πολλά πράγματα αλλά θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε» κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των βιβλίων των Θρησκευτικών χαρακτηρίζοντας τη σχετική πρόσφατη απόφαση «πολύ προβληματική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.