ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Amazon δίνει σοκολατάκια στους υπάλληλους για να αντέξουν τις αφόρητες καταστάσεις εργασίας

Η Amazon δίνει σοκολατάκια στους υπάλληλους για να αντέξουν τις αφόρητες καταστάσεις εργασίας

Οι συνθήκες εργασίας είναι αφόρητες στην Amazon αλλά η εταιρεία έχει βρει τρόπο για να γλυκάνει το «χάπι» στους εργαζόμενους. Τα περιστατικά που κατεγράφησαν από μια δημοσιογράφο βρετανικής εφημερίδας, ανησύχησαν μάλλον τους ιδιοκτήτες κι έτσι προέβησαν στην κίνηση «καλής θελήσεως».

Οι σοκολάτες,πάντως,άρχισαν να διανέμονται από την εταιρεία στους υπαλλήλους μετά το διόλου κολακευτικό δημοσίευμα της Sunday Mirror για τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες.

Η Amazon, που με τις πωλήσεις της την Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) έκανε την περιουσία του ιδιοκτήτη της Τζεφ Μπέζος να ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, υποσχέθηκε βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των αμοιβών των εργαζομένων της.
Μοιράζοντας όμως σοκολάτες στους υπαλλήλους της μπορεί να τονώσει το ηθικό τους; Όσο νόστιμη κι αν είναι η μαύρη απόλαυση, η εβδομάδα των 55 ωρών εργασίας είναι εφιαλτική για τους υπαλλήλους.

O Νιλ Ντρινγκγουότερ, ένας από τους πρώην υπαλλήλους της εταιρείας, αποκάλυψε ότι, σε κάθε εργαζόμενο η εταιρεία δίνει δύο μικρές σοκολάτες.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να διεκπεραιώσουν 300 παραγγελίες την ώρα, ώστε να καλυφθεί ο ετήσιος στόχος των 1.200.000 τεμαχίων. Η πίεση ασκείται με οθόνες που τους υπενθυμίζουν πόσα τους λείπουν για να πιάσουν τους στόχους, ενώ, για να χάνουν την αίσθηση του χρόνου, τα ρολόγια είναι καλυμμένα και δεν υπάρχει φυσικό φως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποθήκη στο Τίλμπουρι, η μεγαλύτερη της εταιρίας Amazon στην Ευρώπη,έχει μέγεθος όσο έντεκα γήπεδα ποδοσφαίρου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να περπατούν πάνω από 200 μέτρα για να φτάνουν στην πλησιέστερη τουαλέτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.