ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς επηρεάζει την ικανότητα σύλληψης η υγεία των δοντιών;

Πώς επηρεάζει την ικανότητα σύλληψης η υγεία των δοντιών;

Οι γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί, πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστικές με την υγεία των δοντιών τους, καθώς η κακή στοματική υγιεινή είναι για τη γονιμότητα εξίσου επιζήμια με την παχυσαρκία.

Μελέτη που πραγματοποίησαν Αυστραλοί επιστήμονες έδειξε ότι οι γυναίκες με ουλίτιδα παρουσίασαν καθυστέρηση στη σύλληψη, ανάλογη με αυτή που παρουσίαζαν οι παχύσαρκες γυναίκες.

Η συσχέτιση οφείλεται σύμφωνα με τους επιστήμονες στη φλεγμονή που χαρακτηρίζει την ουλίτιδα.

Όταν η φλεγμονή παραμένει ανεξέλεγκτη, ενεργοποιεί μια αλυσίδα χημικών αντιδράσεων, ικανών να διαταράξουν πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

Στη μελέτη, όσες εθελόντριες είχαν ουλίτιδα, είχαν αυξημένους δείκτες φλεγμονής στο αίμα τους.

Η ουλίτιδα είναι μια χρόνια, μεταδοτική νόσος, η οποία προκαλείται από τα βακτήρια που φυσιολογικά υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα όλων των ανθρώπων.

Όταν είναι ανεξέλεγκτη, προκαλεί φλεγμονή γύρω από τα δόντια και στα προχωρημένα στάδιά της έχει ως επακόλουθο να υποχωρούν τα ούλα από τα δόντια και τελικά να χάνει ο πάσχων τα δόντια του.

Μελέτες έχουν δείξει πως η περιοδοντική νόσος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, τύπου 2 διαβήτη, αναπνευστικών και νεφρικών προβλημάτων, καθώς και προβλημάτων στην εγκυμοσύνη όπως η αποβολή και ο πρόωρος τοκετός.

Έχει επίσης σχετισθεί με φτωχή ποιότητα του σπέρματος.

Σύμφωνα με τους μελετητές, οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί, πρέπει να επισκέπτονται τον οδοντίατρο και να φροντίζουν την στοματική τους υγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: onmed.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.