ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ζήλια είναι ο μεγαλύτερος… εχθρός των ζευγαριών

Η ζήλια είναι ο μεγαλύτερος… εχθρός των ζευγαριών

Λίγη ζήλια δεν κάνει κακό σε μια φυσιολογική σχέση, καθώς είναι το… αλάτι που «νοστιμίζει» την καθημερινότητα. Φυσικά όπως και στην περίπτωση του αλατιού, χρειάζεται μόνο μια μικρή δόση, καθώς αν ξεφύγει η κατάσταση τότε τα προβλήματα είναι πολλά.

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν, η ζήλια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για μια σχέση ενός ζευγαριού, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργεί ως… δηλητήριο.

Κατασκοπεύοντας τον σύντροφό μας

Όταν εμπιστευόμαστε τόσο τυφλά τον σύντροφό μας, δεν ελέγχουμε τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ούτε διαβάζουμε στα κρυφά τα μηνύματα SMS στο κινητό του τηλέφωνο.Και ακόμα χειρότερα… δεν ψάχνουμε τα πράγματα του όταν δεν μας βλέπει.

“Η υγιής ζήλια εκδηλώνεται με το να δίνουμε λίγη προσοχή στον σύντροφό μας για να μην αισθάνεται παραμελημένος. Δηλαδή,να συζητάμε για το πώς πέρασε την ημέρα του, αν τον απασχολεί κάτι, να πηγαίνουμε μαζί βόλτες κ.α.

Ανθυγιεινή είναι η ζήλια που μετατρέπει το ενδιαφέρον μας σε δυσπιστία και έλεγχο για τον αγαπημένο μας.Τότε η ζήλια έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη σχέση μας”, εξηγεί η ψυχολόγος και ειδική σε θέματα σχέσεων, Λίζα Φισμπάχ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρει η Γερμανίδα ειδικός στην εφημερίδα Bild,«Εκείνοι που είναι ζηλόφθονοι,ίσως θα πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο με τον εαυτό τους.Να βρουν κάποια χόμπι και δραστηριότητες έτσι ώστε να μην ασχολούνται συνεχώς με το κάτι κάνει ο σύντροφός τους.Το πόσο ζηλεύει κανείς τον σύντροφό του εξαρτάται και από την ιδιοσυγκρασία του,το βαθμό εμπιστοσύνης στο έτερον ήμισυ αλλά και της αυτοεκτίμησή μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.