ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Καβάλα -Απείλησε κατοικημένη περιοχή (φωτό)

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Καβάλα -Απείλησε κατοικημένη περιοχή (φωτό)

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 16:30 η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο Χαλκερό Καβάλας. Η φωτιά απείλησε κατοικημένη περιοχή, ενώ κοντά βρίσκεται και ο αγωγός φυσικού αερίου της ΔΕΣΦΑ.

Στο σημείο επιχειρούσαν ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 11 πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα, 1 αεροσκάφος Canadair και 2 Petzetel, που προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία της προς το Χαλκερό.

Ωστόσο, οι δυνατοί άνεμοι που έπνεανστην περιοχή ενέτειναν την πορεία της πυρκαγιάς, η οποία πέρασε το λόφο και κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Χαλκερό, ενώ κάποιες εστίες απείλησαν καιτον αγωγό φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ που τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Καβάλα Oil και το εργοστάσιο των Λιπασμάτων.

Σε απόσταση μόλις 100 μέτρων βρίσκονται τα συνεργεία του TAP τα οποία κατασκευάζουν τον αγωγό.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα έχει κάψει περίπου 4-5 στρέμματα χαμηλής βλάστησης, δέντρα και στύλους της ΔΕΗ.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία σε λόφο κοντά στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη, ανάμεσα στο παλιό εργοστάσιο Πετζετάκη και στην αερογέφυρα της παλιάς Εγνατίας Οδού με κατεύθυνση από Καβάλα προς Ξάνθη.

Οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχήυπό τον φόβο αναζωπύρωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.