ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εστία Πανεπιστημίου Πατρών: Χωρίς σίτιση 8.000 φοιτητές για δύο βδομάδες

Εστία Πανεπιστημίου Πατρών: Χωρίς σίτιση 8.000 φοιτητές για δύο βδομάδες
Τη δημόσια παρέμβαση της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών, των βουλευτών της περιοχής και άλλων παραγόντων προκάλεσαν τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πελλοπόνησος» για την αναστολή λειτουργίας της εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και των Τμημάτων που εδρεύουν στο Αγρίνιο, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το ΙΝΕΔΕΒΙΜ του υπουργείου Παιδείας.
Υπενθυμίζουμε ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες το εστιατόριο του Πανεπιστημίου παραμένει κλειστό και οι 8.000 και πλέον δικαιούχοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών χωρίς σίτιση.
Το Ιδρυμα Νεολαίας και διά βίου μάθησης (ΙΝΕΔΕΒΙΜ) έχει αφήσει απλήρωτους τους προμηθευτές και τους μάγειρες. Επίσης έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους τις εστίες οι οποίες έχουν να συντηρηθούν χρόνια.
Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στους δικαιούχους φοιτητές αρκετοί εκ των οποίων, λόγω αδυναμίας σίτισης, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν νωρίτερα στις οικογένειές τους.
Η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου και τον πρόεδρο του ΙΝΕΔΕΒΙΜ ζητάει άμεσες λύσεις στα έντονα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Συγκεκριμένα καλεί την Κυβέρνηση να φροντίσει άμεσα για τα εξής:
  • Την απρόσκοπτη προμήθεια τροφίμων για τη σίτιση των δικαιούχων φοιτητών
  • Την προμήθεια πετρελαίου για τις ανάγκες θέρμανσης και ζεστού νερού
  • Την άμεση πληρωμή των προμηθευτών και εργολάβων και κατά συνέπεια του προσωπικού που αυτοί απασχολούν
  • Την πληρωμή των ξενοδοχείων που στεγάζουν τους δικαιούχους φοιτητές του Πανεπιστημίου στην Πάτρα
  • Τη συντήρηση των υποδομών και ιδιαίτερα των χώρων υγιεινής
  • Την εγκατάσταση υποδομής διαδικτύου σε όλα τα κτίρια της Εστίας στην Πάτρα
  • Την άμεση επαναλειτουργία της σίτισης στην πόλη του Αγρινίου
  • Την εξασφάλιση στέγασης των δικαιούχων φοιτητών στην πόλη του Αγρινίου
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.