ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Φιλοσοφική Αθηνών σε τριήμερη προειδοποιητική απεργία

Η Φιλοσοφική Αθηνών σε τριήμερη προειδοποιητική απεργία

Στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου, η Γενική Συνέλευση των μελών ΔΕΠ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κήρυξε τριήμερη προειδοποιητική απεργία -με αποχή από κάθε διδακτικό και διοικητικό έργο. Η Συνέλευση ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στη ρύθμιση του θέματος που εκκρεμεί εδώ και τρία χρόνια: την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012.

Επίσης ζητούν να αρχίσει η συζήτηση για τη δημιουργία ενός νέου και πραγματικά ειδικού μισθολογίου για τους Πανεπιστημιακούς, που θα ανταποκρίνεται στην προσφορά των Πανεπιστημιακών Δασκάλων στην κοινωνία, καθώς και στις απαιτήσεις του έργου τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την απόφαση: «Στον πανεπιστημιακό χώρο τεράστια προβλήματα παραμένουν άλυτα επί μακρά σειρά ετών και διαρκώς επιδεινώνουν την κατάσταση: η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, η ουσιαστική ανυπαρξία νέων διορισμών, οι αλλεπάλληλες μισθολογικές περικοπές, η μη συμμόρφωση της κυβέρνησης προς τις αποφάσεις του ΣτΕ. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν νέες περικοπές μισθών. Η εφαρμογή του νέου «ειδικού μισθολογίου» των Πανεπιστημιακών θα επιφέρει περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στις ήδη αδιανόητα χαμηλές αποδοχές μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.