ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στον Άρειο Πάγο αίτηση για συνέχιση της ποινικής δίωξης σε βάρος κατηγορουμένων για την υπόθεση Novartis

Στον Άρειο Πάγο αίτηση για συνέχιση της ποινικής δίωξης σε βάρος κατηγορουμένων για την υπόθεση Novartis

Στον Άρειο Πάγο έφτασε η υπόθεση της Novartis καθώς κατατέθηκε αίτημα αναίρεσης της απόφασης του Γ Πλημμελειοδικείου Σερρών, η οποία έπαυε τη ποινική δίωξη σε βάρος 4 μελών του ΔΣ της φαρμακοβιομηχανίας λόγω παρέλευσης της πενταετίας.

Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Σερρών ελήφθη στο πλαίσιο δίκης, στο εδώλιο της οποίας κάθισαν τόσο ο Κωνσταντίνος Φρουζής όσο και δυο γιατροί, κατηγορούμενοι για υπερσυνταγραφήσεις προς όφελος της εταιρείας.

Κατηγορούμενοι ήταν ακόμη τέσσερα άλλα μέλη του Δ.Σ., πλην του κ. Φρουζή. Όμως, προέκυψε δικονομικό πρόβλημα, καθώς το κλητήριο θέσπισμα δεν είχε μεταφραστεί στα ελληνικά, με αποτέλεσμα να επέλθει παραγραφή (λόγω παρέλευσης της 5ετίας) και να παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Κατόπιν αυτού ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Σερρών, άσκησε αναίρεση κατά της απαλλακτικής απόφασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Τρίτη (17.07.2018), η εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αριστέα Θεοδόση, πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση, ενώ οι συνήγοροι των εμπλεκομένων ανέπτυξαν τα νομικά τους επιχειρήματα. Ο Άρειος Πάγος επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.