ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κρανίου τόπος» το Μάτι – Ένα μήνα μετά την πολύνεκρη τραγωδία (φώτο)

«Κρανίου τόπος» το Μάτι – Ένα μήνα μετά την πολύνεκρη τραγωδία (φώτο)

Οι αεροφωτογραφίες αποτυπώνουν την απόλυτη καταστροφή στο Μάτι, σχεδόν ένα μήνα μετά από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Γκρίζο τοπίο με τα καμένα σπίτια και τα τα καμένα δέντρα σε πρώτο πλάνο. Η λαίλαπα της φονικής φωτιάς άφησε αποψιλωμένες εκτάσεις με το γκρίζο τοπίο με τα καμένα σπίτια και δέντρα να κυριαρχεί.

Η ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι αποπνικτική και οι ειδικοί συστήνουν στους κατοίκους και στους ανθρώπους που δουλεύουν για την αποκατάσταση των ζημιών να φορούν μάσκες.

Οι μπουλντόζες έχουν ήδη πιάσει δουλειά και τα πρώτα καμένα «κόκκινα σπίτια» έχουν γκρεμιστεί.Πρόκειται για σπίτια που ουσιαστικά καταστράφηκαν από την πυρκαγιά και κρίνονται ακατάλληλα να κατοικηθούν και για αυτό έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα.

Από τον Νοέμβριο και μετά αναμένεται να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για διαμονή στα καμένα της δυτικής Αττικής, Έως τότε οι φθινοπωρινές βροχές θα έχουν αποπλύνει την περιοχή από σκόνη και τοξικές ουσίες, που εκλύθηκαν με την πυρκαγιά, και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα έχουν επαναφέρει το μικροκλίμα και τα συστατικά του σε κανονικά επίπεδα.



Μπορεί οι εργασίες αποκατάστασης να προχωρούν ωστόσο οι πληγές παραμένουν ανοιχτές και θα μείνουν για πάντα στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Χθες Σάββατο ράγισαν καρδιές στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.