ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ομιλία στην Πλατεία των Εθνών ένωσε Γάλλους και Έλληνες (φωτό)

Η ομιλία στην Πλατεία των Εθνών ένωσε Γάλλους και Έλληνες (φωτό)

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου, η ομιλία στην πλατεία των Εθνών στο Παρίσι όπου οι Γάλλοι ήταν δίπλα στα Ελληνικά Κινήματα για Εθνική Κυριαρχία.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

«Ότι συνέβη πριν λίγες μέρες στο Παρίσι, πρέπει να επαναληφθεί στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται κάτω από το ζυγό της παγκοσμιοποίησης και τον εθνομηδενισμό της Νέας Τάξης.

Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Εθνικών Συνταγμάτων, το ξεπούλημα στρατηγικής σπουδαιότητας εταιρειών σε αμερικανικούς κολοσσούς, η ανεργία , οι εκπληστηριασμοί ιδιωτικής περιουσίας και η απώλεια εθνικής κυριαρχίας είναι ζητήματα που απειλούν το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και κυρίως συνθλίβουν την αξιοπρέπεια των Ευρωπαίων πολιτών!

Μόνο ενωμένοι οι λαοί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις οδυνηρές συνέπειες του άπληστου νεοφιλελεύθερου μοντέλου που στοχεύει στην κατεύθυνση του πλούτου στα χέρια συγκεκριμένων ολιγαρχών και στην απόλυτη φτωχοποίηση των υπολοίπων .

Στην πλατεία των Εθνών , οι εκπρόσωποι των Γαλλικών κινημάτων, Sylvain Baron, Karel Vereycken και Lucien Pons δήλωσαν το θαυμασμό τους στην Ελλάδα , αναγνώρισαν τη δολιότητα με την οποία εγκλώβισαν μέσω ενός παράνομου χρέους το λαό μας και διατύπωσαν τη βεβαιότητα πως το ίδιο απάνθρωπο σχέδιο εφαρμόζεται σταδιακά και στη δική τους χώρα. Εκ μέρους των Ελληνικών κινημάτων, ο πρέσβης επι τίμης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος και μέλος προσωρινής πολιτικής Γραμματείας «Μέτωπο για μια Ελεύθερη Ελλάδα» επισήμανε πως το δημόσιο χρέος με τα μνημόνια πήγε από 124% στο 185% επί του ΑΕΠ, αναφέρθηκε στην αύξηση των θανάτων που από 60.000 ετησίως πριν από τη κρίση αυξήθηκαν στις 123.700, για την ανεργία που εκτοξεύθηκε στο 60% από 10%, στις 800.000 μεταναστεύσεις και σε όλες αυτές τις συνθήκες που δεν μπορούν ούτε με αποικία να προσομοιαστούν αφού στις αποικίες υπήρχε τουλάχιστον και στρατιωτική προστασία .

Η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Παρίσι και εκπρόσωπος της «Πλατφόρμας Πολιτικός Διάλογος Ελλήνων του εξωτερικού» Χριστίνα Κόμη , έκανε μια χρήσιμη ιστορική αναδρομή στα χρόνια της ξενοκίνητης δολοφονίας του Καποδίστρια και στην παράδοση της χώρας στο Βαυαρικό στέμμα, στον επίσης προκληθέντα από ξένες δυνάμεις εμφύλιο μετά το Β´παγκόσμιο πόλεμο που οδήγησε στην είσοδο του ΝΑΤΟ στη χώρα μας τη δεκαετία του ‘50, καθώς και για τη σταδιακή αποβιομηχανοποίηση , την καταδίκη της αγροτικής ανάπτυξης και τη συρρίκνωση παροχών που ακολούθησαν της εισόδου στην ΕΟΚ αρχές ‘80, ενώ αναφέρθηκε και στον παραλογισμό της ονοματοδοσίας των Σκοπίων που διεκδικούν την Ελληνική ιστορία για να οδηγηθεί η χώρα μας στον εδαφικό ακρωτηριασμό .

Τέλος η νομικός και δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου, ιδρυτικό μέλος του Αντιστασιακού Κινήματος για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και της Εθνικής Κυριαρχίας «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», αναφέρθηκε στην αντισυνταγματικότητα των δανειακών συμβάσεων, στην αδρανοποίηση της Δημοκρατίας που ουσιαστικά ανατράπηκε με την καταπάτηση του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος το 2015, στην εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές και στις οδυνηρές συνέπειες που οδήγησαν στη Γενοκτονία τον Ελληνικό λαό αλλά και στην υπονόμευση της εδαφικής του ακεραιότητας μέσω της μεγαλύτερης Ιστορικής παραχάραξης στα παγκόσμια χρονικά που αποτελεί το Σκοπιανό αλλά και την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης που επιχειρεί ο Ταγίπ Ερντογάν , παραβιάζοντας Διεθνείς Συνθήκες, εμβολίζοντας Ελληνικό πλοίο, τρέποντας σε φυγή το Ιταλικό γεωτρύπανο που επιχειρούσε στην ΑΟΖ Κύπρου και στήνοντας ενέδρα σε δυο Έλληνες Στρατιωτικούς που παράνομα συνελήφθησαν και άδικα βρίσκονται έγκλειστοι ως αιχμάλωτοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Τόνισε πως για την κατάσταση αυτή ευθύνονται πρωτίστως οι ενδοτικές και ανθελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών που λειτουργούν αποκλειστικά ως υπάλληλοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων και μειοδοτικά εναντίον του εθνικού συμφέροντος ενώ έκλεισε την ομιλία της με στίχους του εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή από τον μεγαλειώδη πατριωτικό ύμνο «Θούρειο» καθώς και με το Γάλλο φιλόσοφο Καμύ που ισχυρίζονταν πως «Ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε το παράλογο είναι η εξέγερση»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συντρέξει τα νέα κύματα προσφύγων που προκάλεσε η αποτρόπαια εγκληματική Τουρκική βαρβαρότητα στην Αφρίν της Συρίας, έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κούρδων στο Παρίσι , Alain Nazmi Joseph που περιέγραψε τις οδυνηρές συνθήκες που βιώνουν οι συμπατριώτες του, καταγγέλλοντας πως όσοι επέζησαν αδυνατούν να επιστρέψουν σπίτια τους μια και οι κατακτητές έχουν τοποθετήσει νάρκες! Η πικετοφορία έληξε με την υπόσχεση πως οι δυο λαοί της Επανάστασης θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα προασπιστούν θεμελειώδεις αρχές ανθρωπισμού με κάθε τρόπο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.