ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

1.200 ευρώ πληρώνει η Γερμανία στους πρόσφυγες για επιστρέψουν στην πατρίδα τους

1.200 ευρώ πληρώνει η Γερμανία στους πρόσφυγες για επιστρέψουν στην πατρίδα τους

To γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών σκοπεύει να πληρώσει 1.200 ευρώ σε όποιον πρόσφυγα άνω των 12 ετών επιθυμεί να επιστρέψει εθελοντικά στην πατρίδα του. Η επιστροφή του πρόσφυγα, αναιρεί ταυτόχρονα την αίτηση ασύλου που έχει κάνει στην χώρα. Αυτή είναι μια νέα μέθοδος πολιτικής, αντίστροφης των «ανοιχτών συνόρων».

Επίσης σε όσους πρόσφυγες έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου αλλά αποποιηθούν το δικαίωμά τους να κάνουν έφεση, το γερμανικό κράτος θα καταβάλλει 800€ και για παιδιά κάτω των 12 τα μισά χρήματα.

Ωστόσο η «προσφορά» ισχύει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όπως διευκρίνισε ο υπουργός εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. Απευθυνόμενος στους πρόσφυγες δήλωσε σε συνέντευξή του: «Υπάρχουν ευκαιρίες στις πατρίδες σας. Θα στηρίξουμε τον επαναπατρισμό σας. Αν αποφασίσετε να γυρίσετε εθελοντικά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, εκτός από το αρχική βοήθεια μπορούμε να συνεισφέρουμε στα έξοδα στέγασης για τους πρώτους 12 μήνες».

Από το 2015, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό κόστισε στο κόμμα της (CDU) ένα μεγάλο μέρος της δημοφιλίας του. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου σημείωσε το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία του, ενώ το ισλαμοφοβικό και ακροδεξιό AfD μπήκε πανηγυρικά στο κοινοβούλιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.