ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το ρωσικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην υπουργό Οικονομίας για δωροδοκία

Το ρωσικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην υπουργό Οικονομίας για δωροδοκία

Ρωσικό δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο πρώην υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ απέσπασε με εκβιασμό δωροδοκία 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης δέκα ετών.

Ο πρώην υπουργός απόσπασε αυτό το ποσό από τον Ιγκόρ Σέτσιν, τον διευθύνοντα σύμβουλο της πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, δήλωσε σήμερα η δικαστής Λαρίσα Σεμιόνοβα. Ο Ουλιουκάγεφ απαίτησε τα χρήματα στην Γκόα της Ινδίας όπου βρισκόταν σε ταξίδι εργασίας, αφού το υπουργείο του ενέκρινε την πώληση στη Rosneft μεριδίου στην πετρελαϊκή εταιρεία Bashneft που κατείχε η κυβέρνηση, δήλωσε η δικαστής.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Ουλιουκάγεφ ζήτησε και αποδέχθηκε τη δωροδοκία πέρισυ στις 14 Νοεμβρίου. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφαση καθώς και η ανακοίνωση της ποινής αναμένονται αργότερα σήμερα. Στην τελική ακροαματική συνεδρίαση πριν από την ετυμηγορία ο Ουλιουκάγεφ είχε δηλώσει πως είναι θύμα «μιας τερατώδους και ωμής προβοκάτσιας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.