ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Γκουτιέρες: Έκκληση για πολιτική λύση στη κρίση της Β.Κορέας

Α.Γκουτιέρες: Έκκληση για πολιτική λύση στη κρίση της Β.Κορέας

Έκκληση προς στις χώρες που εμπλέκονται στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα να ανοίξουν «διαύλους επικοινωνίας» προκειμένου να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στο πρόβλημα, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κος Γκουτέρες έκανε τη δήλωση αυτή στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συγκλήθηκε από την ιαπωνική προεδρία του. Παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον και –πράγμα σπάνιο– ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον Οργανισμό, Τζα Σονγκ Ναμ.

Ο Γκουτέρες είπε στο Συμβούλιο ότι «ανησυχεί πολύ για τον κίνδυνο μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης” στην κορεατική χερσόνησο. Κατήγγειλε επίσης ότι φέτος έχουν γίνει πολλές πυραυλικές δοκιμές στην περιοχή “χωρίς να υπάρξει προηγουμένως κάποια ενημέρωση” προς τις αρχές αεροπορικής και ναυτικής ασφάλειας.

“Είναι καιρός να αποκαταστήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων μεταξύ των Κορεών (σ.σ. Νότιας και Βόρειας) και μεταξύ των στρατιωτικών”, συνέχισε. Υπενθύμισε επίσης ότι είναι διαθέσιμος να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή στην κρίση αυτή που θεωρείται η πιο επικίνδυνη παγκοσμίως στην παρούσα φάση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2017 το Συμβούλιο Ασφαλείας επέβαλε δύο φορές σκληρές οικονομικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα – τον Αύγουστο μετά από δοκιμαστικές εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων και τον Σεπτέμβριων μετά από μια πυρηνική δοκιμή. Η χώρα δεν έχει πλέον έσοδα από τις εξαγωγές άνθρακα, σίδηρου, αλιευμάτων και υφασμάτων ενώ έχουν περιοριστεί σημαντικά οι εισαγωγές πετρελαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.