ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ε. Μακρόν: «Η Γερμανία έχει φετιχισμό με τα πλεονάσματα εις βάρος των άλλων»

Ε. Μακρόν: «Η Γερμανία έχει φετιχισμό με τα πλεονάσματα εις βάρος των άλλων»

Κατηγορία για φετιχισμό σχετικά με τα πλεονάσματα επέρριψε ο Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της τελετής για την απονομή του βραβείου Καρλομάγνος στο Άαχεν της Γερμανίας, όπου ήταν παρούσα και η Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, ο πρόεδρος της Γαλλίας, δεν χαρίστηκε στους οικοδεσπότες του και κάλεσε τη Γερμανία να προχωρήσει σε άμεσες μεταρρυθμίσεις. Δήλωσε μάλιστα ότι η Γερμανία διακρίνεται από έναν «φετιχισμό» όσον αφορά τα δημοσιονομικά και εμπορικά πλεονάσματα «τα οποία όμως είναι εις βάρος των άλλων». Τόνισε πως η Ευρώπη για να προχωρήσει θα πρέπει να σπάσει ταμπού και επανέλαβε την πρότασή του για έναν ενιαίο προϋπολογισμό στην Ευρωζώνη.

Το βραβείο Καρλομάγνος είναι το παλιότερο και σημαντικότερο βραβείο για την προσφορά στη συμφιλίωση και συνεργασία στην Ευρώπη. Πήρε το όνομά του από τον Καρλομάγνο (747/748-814), ο οποίος ήταν ο πρώτος που συνέλαβε την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης και ήδη όσο ζούσε τον αποκαλούσαν «πατέρα της ενωμένης Ευρώπης».

Για την απονομή του βραβείου αποφασίζει μια ανεξάρτητη επιτροπή. Τον πανηγυρικό στο Δημαρχείο του Άαχεν εκφώνησε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ η οποία δήλωσε πως «με την Γαλλία είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα στην Ευρώπη» και συμπλήρωσε πως η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει την τύχη της στα χέρια της. Επισήμανε ακόμη πως στηρίζει τον Γάλλο Πρόεδρο όσον αφορά τις ιδέες του για τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, την κοινή μεταναστευτική πολιτική και πολιτική ασύλου καθώς και την καινοτομία και των επενδύσεων στον ψηφιακό τομέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γάλλος Πρόεδρος από την πλευρά του τόνισε πως οι πολιτικοί θα πρέπει τώρα να δράσουν. «Δεν πρέπει να περιμένουμε. Εθνικιστές, δημαγωγοί και φόβοι εκφράζονται καθαρά. Όποιος θέλει την Ευρώπη θα πρέπει να εκφράζεται το ίδιο καθαρά. Χρειαζόμαστε ένα κοινό ευρωπαϊκό όραμα για τα επόμενα 30 χρόνια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.