ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο Αιγαίο νέο σκάφος του αλβανικού Ναυτικού για την FRONTEX

Στο Αιγαίο νέο σκάφος του αλβανικού Ναυτικού για την FRONTEX

«Έφθασε πριν από λίγες ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος η 9η αποστολή του αλβανικού ναυτικού με το πλοίο ‘Lissus’, που από την πρώτη ημέρα ασχολείται για την υποστήριξη της μεταναστευτικής κρίσης», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το πρωί , το πλοίο ‘Lissus’ ανακάλυψε στην περιοχή που επιχειρεί ένα φουσκωτό σκάφος με 40 άτομα.

Σε συνεργασία με την τουρκική ακτοφυλακή και τον Frontex έγινε δυνατή η διάσωση των μεταναστών από τη φουσκωτή βάρκα σε σκάφος του Frontex, από όπου μεταφέρθηκαν στην Τσεσμέ (Κρήνη) και οδηγήθηκαν στο τοπικό κέντρο υγείας.

Η επιχείρηση της αλβανικής ναυτικής αποστολής στις 19 Ιουλίου, με το πλοίο ‘Lissus’, ήταν μέρος της επιχείρησης “Sea Guardian” στο Αιγαίο Πέλαγος, οι Αλβανοί ναυτικοί θα βρίσκονται εν πλω για ένα τρίμηνο, ενώ το πλοίο θα παραμείνει στο Αιγαίο έξι μήνες.

(Σημείωση Βαλκανικού Περισκοπίου: Η ονομασία του πλοίου ‘Lissus’ αναφέρεται στην πόλη Lezhë της βορειοδυτικής Αλβανίας, ιστορική πόλη της Ιλλυρίας, που στην αρχαιότητα ήταν ελληνική αποικία με την ονομασία Λισσός (=Λεία), όπως και η Λισσός της δυτικής Κρήτης)

Πηγή

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.