ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Β. Ντομπρόβσκις: «Ελάφρυνση χρέους μόνο με τήρηση δεσμεύσεων»

Β. Ντομπρόβσκις: «Ελάφρυνση χρέους μόνο με τήρηση δεσμεύσεων»

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για το ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, από τις εαρινές συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον και ακριβώς τέσσερις μήνες πριν από την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» την καθοριστική σημασία που θα έχει η «ξεκάθαρη δέσμευση της ελληνικής πλευράς στη συνεχή εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην τήρηση των δημοσιονομικών στόχων μετά τη λήξη του προγράμματος».

Ο κ. Ντομπρόβσκις υπογραμμίζει ότι αυτό είναι που θα κοιτάξουν οι αγορές μόλις η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα. «Αν υπάρχουν συζητήσεις για πισωγυρίσματα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ή για έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας, τότε αυτό θα εξαλείψει την εμπιστοσύνη των αγορών και η χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους θα γίνει πιο δύσκολη και πιο ακριβή» λέει χαρακτηριστικά, ενώ δηλώνει σίγουρος ότι θα υπάρξει επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και του προγράμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως «το ελληνικό πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του και αναμένεται να ολοκληρωθεί κανονικά τον Αύγουστο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.