ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο πρώτος αποσυμπιεστής πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη

Ο πρώτος αποσυμπιεστής πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη

Στο δίκτυο διανομής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), στον Λαγκαδά, εγκαταστάθηκε ο πρώτος αποσυμπιεστής πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο αποσυμπιεστής, ο οποίος έχει σχεδιαστεί με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, αποδίδει μέγιστη δυναμικότητα ίση με 1.800 κυβικά/ώρα, καλύπτοντας πλήρως την πόλη του Λαγκαδά και συνολικά το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, που μελλοντικά θα αναπτυχθεί.

Οι εργασίες για την κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, μήκους 5,3 χλμ, στον Λαγκαδά έχουν ολοκληρωθεί. Πλέον, από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναμένεται εντός του Ιανουαρίου 2018 η ολοκλήρωση των εργασιών τροφοδότησης της πόλης, «με απαραίτητη προϋπόθεση την οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών με CNG», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη, ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, ανέφερε ότι η εγκατάσταση του αποσυμπιεστή CNG αποτελεί πρωτοποριακό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα και ο Λαγκαδάς θα είναι η πρώτη περιοχή στη Θεσσαλονίκη που θα τροφοδοτηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι η στενή συνεργασία της δημοτικής Αρχής με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ φέρνει αποτελέσματα και ότι η έλευση του φυσικού αερίου στον Λαγκαδά θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.