ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Μετά από αναμονή τριών μηνών, το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε την αίτηση του δημοσίου και της τραπέζης Πειραιώς για την υπαγωγή των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή από νομικές ενέργειες της βασικής μετόχου των ΕΝΑΕ, Privinvest, κάτι που δεν είναι διόλου βέβαιο, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκπλειστηριάσει μέσω διεθνούς διαγωνισμού αρχικά περιουσιακά στοιχεία του εμπορικού τμήματος των ναυπηγείων και κατόπιν το στρατιωτικό, αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής.

Ένα διαγωνισμό στον οποίο εφόσον τελικά προχωρήσει, η Cosco αναμένεται να υποβάλει προσφορά τουλάχιστον για την κτιστή δεξαμενή 5 που είναι η μεγαλύτερη της Μεσογείου όπως έχουν επιβεβαιώσει κορυφαία στελέχη της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δημόσιο μαζί με την Πειραιώς ως βασικοί πιστωτές είχαν υποβάλει την σχετική αίτηση για ένταξη της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης του νόμου 4307/2014 στο Μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών, με στόχο την απεμπλοκή των ναυπηγείων από το αδιέξοδο στη λειτουργία του λόγο των χρόνιων προβλημάτων με τον βασικό τους μέτοχο αλλά και το ζήτημα των κρατικών επιδοτήσεων. Η αίτηση συζητήθηκε στις 17 Νοεμβρίου και ο φάκελος έκλεισε στις 22 Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.