ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Από μέσα Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Αλλαγές στην ημερομηνία και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Από μέσα Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Διαφορετικά θα είναι για φέτος τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία κάποιος θα λαμβάνει το επίδομα θέρμανσης . Για την ακρίβεια, οι αλλαγές αφορούν στα εισοδηματικά, περιουσιακά και γεωγραφικά κριτήρια. Η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχου, αναμένεται ν’ ανοίξει στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η δαπάνη για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης είναι μειωμένη κατά 50%. Συνολικά, θα περικοπεί κατά 58 εκατ. ευρώ και ήδη το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στον επανασχεδιασμό του επιδόματος θέρμανσης, με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ή και με την επιβολή μειώσεων στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης. Οι αλλαγές που σχεδιάζονται θα έχουν ως αποτέλεσμα το επίδομα αυτό να το λαμβάνουν λιγότερα νοικοκυριά ή οι δικαιούχοι να λαμβάνουν μικρότερο επίδομα.

Η πρώτη δόση το θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Τότε κάποια νοικοκυριά θα διαπιστώσουν ότι θα χάσουν τελείως το επίδομα ενώ για άλλους το επίδομα θα είναι πολύ μικρότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αίτηση θα αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Ο ΑΦΜ του αιτούντος.
  • Το ονοματεπώνυμό του.
  • Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του.
  • Ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ
  • Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου.
  • Η επιφάνεια της κύρια κατοικίας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.