ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κίνα: Τεσσερα χρόνια χρειάστηκε για να αποκαλυφθεί το λάθος στην ταυτοποίηση του γιγάντιου πάντα

Κίνα: Τεσσερα χρόνια χρειάστηκε για να αποκαλυφθεί το λάθος στην ταυτοποίηση του γιγάντιου πάντα

Υποστήριξαν ότι ήταν θηλυκό, ενώ στην πραγματικότητα είναι αρσενικό, , σύμφωνα με το Κινεζικό Κέντρο Προστασίας και Έρευνας για τα Γιγάντια Πάντα.

Οι αμφιβολίες για το πραγματικό φύλο του πάντα ξεκίνησαν στις αρχές του μήνα. Οι εργαζόμενοι του Κέντρου, παρακολουθώντας το πάντα στην οθόνη, διαπίστωσαν ότι η συμπεριφορά του είχε τα χαρακτηριστικά των αρσενικών πάντα, όταν για παράδειγμα κινείται προς τα πίσω και σηκώνει ψηλά τα πόδια. Αμέσως ενημέρωσαν τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου που ζει προσωρινά, στη βορειοανατολική πόλη Σενγιάνγκ, στέλνοντας τον φύλακα να κοιτάξει προσεκτικά την περιοχή των γεννητικών του οργάνων. Προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν ότι το πάντα Που Που ήταν αρσενικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, ο Χουάνγκ Γιαν, εμπειρογνώμονας στο Κέντρο Προστασίας, υποστήριξε ότι είναι δύσκολο να διαπιστωθεί το φύλο των γιγάντιων πάντα όταν γεννιούνται. Κι αυτό επειδή τα γεννητικά όργανα δεν είναι εμφανή. Άλλωστε, το νεογέννητο ζυγίζει μόλις 100 γραμμάρια. Κάποτε οι ζωολόγοι πίστευαν ότι το φύλο ενός γιγαντιαίου πάντα μπορούσε να αποσαφηνισθεί, μόνο μετά την ηλικία των τριών χρόνων.«Σήμερα οι έμπειροι ζωολόγοι και φύλακες πολύ δύσκολα κάνουν λάθος στο φύλο των γιγάντιων πάντα. Αν και η ανάλυση του χρωμοσώματος του φύλου μπορεί να εντοπίσει το είδος του ζώου, σπάνια χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος», λέει ο Χουάνγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.