ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όσοι έχουν σκύλο ζουν περισσότερα χρόνια

Όσοι έχουν σκύλο ζουν περισσότερα χρόνια

Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα από καρδιαγγειακό ή άλλο αίτιο, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας Τόβε Φαλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας 40 έως 80 ετών, για χρονικό διάστημα έως 12 ετών.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν ένα σκύλο στο σπίτι τους (το 13% του συνόλου), είχαν κατά μέσο όρο 33% μικρότερο κίνδυνο θανάτου και 11% μικρότερο κίνδυνο θανάτου ειδικότερα από καρδιαγγειακά αίτια, σε σχέση με όσους δεν είχαν σκύλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι «η ιδιοκτησία σκύλου φαίνεται να αποτελεί ιδιαίτερα προστατευτικό παράγοντα για όσους ανθρώπους ζουν μόνοι τους. Ίσως ο σκύλος λειτουργεί ως μέλος της οικογένειας σε τέτοια νοικοκυριά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.