ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα αγγλικά μπουλντόγκ πρέπει να πάψουν να εκτρέφονται λένε ειδικοί – Διαβάστε γιατί

Τα αγγλικά μπουλντόγκ πρέπει να πάψουν να εκτρέφονται λένε ειδικοί – Διαβάστε γιατί

Χωρίς τους ανθρώπους, κανένα αγγλικό μπουλντόγκ δεν θα μπορούσε να επιβιώσει. Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο εκτρέφονται, δεν είναι σε θέση να ζευγαρώσουν με φυσικό τρόπο και να γεννήσουν.

Ο τρόπος εκτροφής του έχει προκαλέσει επίσης αναπνευστικά, δερματικά και σκελετικά προβλήματα. Τα περισσότερο μπουλντόγκ έχουν σοκαριστικά μικρή γενετική ποικιλότητα, καθώς όλα όσα εκτρέφονται προέρχονται από 68 σκυλιά. Μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς πως η εκτροφή γίνεται πολύ πιο επιλεκτικά για να βγουν σκυλιά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, η γενετική “δεξαμενή” γίνεται ακόμα μικρότερη.

Μελέτη αποκάλυψε ότι τα αναπνευστικά προβλήματα που συνδέονται με τη βραχυκεφαλία –το επίπεδο διευρυμένο κρανίο, που είναι χαρακτηριστικό για τα περισσότερα αγγλικά μπουλντόγκ– είναι προϊόν πολύπλοκων αλλαγών στη δομή του κεφαλιού του σκυλιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.