ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κρήτη: Καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι της Παντάνασσας – Τον είχαν κάνει… «σκουπιδότοπο» (φωτό)

Κρήτη: Καθαρισμός του βυθού στο λιμάνι της Παντάνασσας – Τον είχαν κάνει… «σκουπιδότοπο» (φωτό)

Στο πέρασμα του χρόνου, διάφοροι ασυνείδητοι φροντίζουν να… ρυπαίνουν τη θάλασσα με ό,τι δεν χρειάζονται, «κρύβοντάς» το στην αφάνεια του βυθού.

Έτσι ο καθαρισμός του λιμανιού της Παντάνασσας έφερε στο «φως» ό,τι… δεν μπορεί να φανταστεί κανείς.

Λάστιχα οχημάτων κάθε είδους, έναν ηλιακό θερμοσίφωνα, διάφορα εξαρτήματα μηχανών, μια άγκυρα, χαλιά, αλυσίδες, αμέτρητα σχοινιά, σακούλες και μπουκάλια.

Οι εθελοντές δύτες δεν προλάβαιναν να βγάζουν στο μόλο άχρηστα αντικείμενα, με τους μικρούς και μεγάλους από την ακτή, να φροντίζουν για την περισυλλογή τους. Πρόκειται για μια δράση που επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα, με στόχο αφενός να διατηρείται το λιμανάκι καθαρό και αφετέρου να στέλνει διαρκώς το μήνυμα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος του τόπου μας.

Η δράση διοργανώθηκε από τον Δήμο Μαλεβιζίου, με την συμμετοχή της σχολής καταδύσεων Μακριδάκη Diving Center, του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηρακλείου ΑΠΝΟΥΣ, του Λιμενικού Τμήματος Ληνοπεραμάτων, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, του Ναυταθλητικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης (Ν.Ο.Γ.Κ.), του Συλλόγου Ερασιτεχνών & Επαγγελματιών Αλιέων και με την υποστήριξη της εταιρείας τροφίμων Περνιετάκης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.